Pavlova Special

 

4 äggvitor

3 dl socker

4 dl Rice Krispies

 

Fyllning:

5 äggulor 

1 dl socker

2 tsk vaniljsocker

2 msk vetemjöl

1,5 dl vispgrädde

150 g smör

 

Till garnering:

5 dl vispgrädde

1 l jordgubbar, hallon el likn

 

1. Vispa äggvitorna mycket hårt. Tillsätt 1 dl av sockret i taget och vispa under tiden. Vänd försiktigt ner Rice Krispies.

2. Bred ut smeten i en stor rundel på en plåt m bakplåtspapper. Markera mitten av tårtan så att kanten runt blir lite högre. Grädda i 2 timmar i 125 grader.

3. Blanda allt till äggsmörkrämen utom smöret i en gryta. Värm försiktigt under ständig omrörning. Ta av från värmen när den börjar tjockna. Tillsätt smöret klickvis medan krämen svalnar. Låt kallna helt i kylen.

4. Bred krämen på bottnen. Fyll på med bär. Vispa grädden och bred den ovanpå. Garnera med resten av bären och pudra ev med lite florsocker. 

Bilden: På den färdiggräddade marängkransen har jag fördelat världens godaste äggsmörkräm. Därefter ett gäng jordgubbar, kiwi och banan.

Bilden:Ovanpå detta den vispade grädden och lite mer frukt…Pavlova Special – färdig!!!

Etiketter:

4 kommentarer

  1. Birgitta J:n

    Svar till Marja Granqvist (2011-07-29 00:18)
    Varsågod Marja! Den får gärna stå sig några timmar då blir den ä-n godare!
    Själv tycker jag nog bäst om den klassiska ”botten”, hos gästerna var det 50/50. Men äggsmörkrämen…den var GUDOMLIG!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.