Havrekakor på nytt sätt

Havrekakor med kokos, muscovado och valnötter

Vispa 200 gram rumsvarmt smör med 2 dl strösocker och 1,5 dl mörkt muscovadosocker (går bra med farinsocker också).

Tillsätt 1 ägg, 2 dl valnötter (behöver inte hackas), 1 tsk kanel, 1 dl kokos, 2 dl vetemjöl, 1 tsk vaniljsocker, 1 krm salt, 0,5 tsk bikarbonat och 7 dl havregryn.
Blanda allt.
Rulla ca 30-35 bollar och lägg på två bakplåtspappersklädda plåtar.
Grädda en påt i taget i ca 12 minuter i 175 grader.
Låt svalna på plåten.

Tyckte det här lät smaskens – själv måste jag dock exkludera nötterna. 
 
Har inte bakat dem ännu så jag kan inte ge några garantier men…kakmonstret i mig väcktes i alla fall…
Etiketter:

8 kommentarer

  1. Birgitta J:n

    Svar till Brötis (2011-07-31 21:11)
    Självklart bör ”portningen” av mus-uslingarna stå överst på agendan! Sedan kan man baka lite småkakor och brygga lite kaffe…

  2. Birgitta J:n

    Svar till Brötis (2011-08-04 17:56)
    Harugjortdom!? Vad bra att de blev lyckade! Måste nog inhandla lite muscavado, smör och kokos till helgen då. Maken och jag försöker bli av med lite späck och ett kakmonster (jag)blir ju farlig när det finns goda kakor hemma.

    Får väl helg-synda lite då…

  3. Birgitta J:n

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-08-04 19:00)
    Du är inte alls ute och cyklar Maria!Det är absolut lakritssmak!Det är ett råsocker – man kan ju också ta farin. Men lite häftigare med musc…Om du vill ha en otroligt god (vuxen)dessert – dessutom snabbfixad…:

    Cognacsparfait:

    Vispa 3 äggulor med 3 msk socker till en pösig äggtoddy. Blanda med 1,5 dl vispad grädde, fördela i fyra plastglas med fot – och in i frysen!

    Minst 45 minuter senare tas glassen ut och beströs med en blandning av 1 tsk kakao, 1 tsk nescafe, 1 tsk muscavadoråsocker. (Skaka glaset i sidled så födelar sig detta snyggt och jämnt!)

    För er vuxna då: Ni har naturligtvis sparat snygga äggskalshalvor när ni knäckt äggen till gulorna och förvarat dem kallt i väntan på servering. Placera nu de snyggaste halvorna i varsitt portionsglas ovanpå ägg/gräddklegget och häll försiktigt i 1 msk konjak i varje.

    Tips! Investera i dyr konjak. Ju mer vällagrad desto mildare smak!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.