Att avnjutas i små portioner

 Burken med åkerbärssylt. Som jag lovade visa…

Inköpt på Bondens egen marknad i lördags…

Norrbottens landskapsblomma är Åkerbär.

Jag vet inte några bär som är så delikata…

8 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Jag hade lyckan att hitta en burk med åkerbär, härnere i frysen. Plockad av svärfar någon gång tidigare om åren. Jag är så sugen att ta fram dom, men har inte bestämt mig än, vad jag ska göra. Sylt, topping till en efterrätt, bara som dom är…hm?

 2. Marja Granqvist

  Hos mina svärföräldrar utanför Karleby i Finland hade jag mina ställen där jag visste att det växte åkerbär. Jag plockade och frös ner, lite knepiga att rensa, och sedan använde jag dem mest i tårtor eller till glass.
  En gång när jag var ute och sprang i skogen, sprang jag på ett ställe med massor av åkerbär och jag var tvungen att ta av mig min BH för jag hade inget annat att plocka i.:) Och jag kunde ju inte lämna kvar bären.
  Kram

 3. Birgitta J:n

  Svar till Marja Granqvist (2011-08-22 18:46)
  Haha…i bh:n – du var då inte ”bangen” (samma uttal som i mången)som min morbror i Norra Västerbotten skulle ha sagt!
  Jo de är ett litet helsike att rensa – men oerhört smakliga att äta.

 4. Birgitta J:n

  Svar till Anne-Marie Mäkelä (2011-08-22 20:00)
  Hihi…den sylten ska vi ha till våfflor framöver. Kanske man ka få tag i lite till nästa Bondens marknad. Lite vispgrädde och så lite åkerbärss….det blir en höjdare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.