Ekergårds fisk och grönt

Mina anspråkslösa kreativa förslag

Följande är något jag en gång i tiden skrev till min dreamwidth-jornal/blogg, men aldrig postade. Kreativitet handlar ofta om att kombinera saker på ett oväntat sätt. Jag vill minnas att både T-forden och iPhone hade det gemensamt – förutom att vara amerikanska produkter döpta efter en bokstav – att de egentligen inte byggde på ny teknik. Det geniala i båda fallen var en ny kombination av befintlig teknologi. Jag kan göra detsamma, kombinera oväntade saker:

1. De säger att när Absolut vodka introducerades på den amerikanska marknaden, sa folk att det aldrig skulle fungera. Flaskan var ful och spriten kom från ett udda land. Men det fungerade.

2. I den dystopiska roman Super sad true love story (2011), av Gary Shteyngart, är den kvinnlig huvudperson koreanskamerikan och åtminstone en gång dricker hon korn-te. Te av rostat korn.

Om vi kombinerar dessa två slumpmässiga saker borde vi försöka sälja svenskt korn-te, i fula paket, till den koreanskamerikanska marknaden.

Är detta en Slam dunk miljon euro ide? Nej, självklart inte. Men jag gillar den beskrivningen av kreativitet. Nya kombinationer.