En Fattiglapps funderingar

Min älskade cykel

Min "nya" cykel älskar jag! När jag sålde min gamla cykel för ett år sen för att ha råd med medicin som jag behövde då trodde jag aldrig att jag skulle sakna den som jag faktiskt gjorde. Oj vad instängd och svårt att ta sig någonstans. Buss har jag ju inte råd med.

Men så en dag så erbjöd en vänlig medmänniska, en person jag knappt visste existerade, att jag skulle få hennes cykel som hon ansåg jag behövde bättre. Nu har jag haft den i nån vecka. Vilken glädje den har skänkt mig! Som i går när jag var tvungen att göra ett ärende på andra sidan stan. Hade jag gått hade det tagit halva dagen att gå, men nu tack vare min älskade cykel, så gick det bara på en timme.

Har numera cykelkorgar på cykeln. En fick jag av en annan vänlig Umeåbo och den andra låg slängt i ett dike. Lite trasig, fanns inget handtag på den. Men fullt användbar.

Tänk på det att du kan säkert glädja någon annan med den saken du just är på väg att slänga eller som bara ligger i en hylla. Eller tänk på naturen och vilka resurser man sparar.

Ha en fin dag. Själv så ska jag ta första kaffetåren för dagen.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.