UFC-bloggen

14 dagar kvar – Carlstad United

Nu startar min lilla nedräkning till seriestarten och jag börjar med Carlstad United.

 

Carlstad United slutade sjua förra året i division 1 Norra vilket är en helt klart respektabel placering för ett lag i Carlstads situation. Man har dragits med ekonomiska problem och ett större antal spelare har lämnat klubben. I år ställer man upp med en riktigt ung trupp då man har ersatt de flesta spelarna med spelare från det egna ledet. Vad vi vet är att Division 1 är en riktigt bra serie och det finns många bra spelare och lag här. Frågan är hur långt det kommer räcka för ett lag som Carlstad, jag som bloggare tror att det inte kommer räcka så långt och säger att CU är ett alternativ för jumboplatsen.

Jag kom i kontakt med Carlstads nytillsatte tränare Roger Werner och han besvarade på några frågor kring den kommande säsongen.

Du är ny tränare i Carlstad och kanske har svårt att jämföra med hur det har sett ut tidigare år, men hur tycker du att försäsongen har gått med träning och matchande?
-Vårt stora problem har varit det att jag och Håkan Werme blev klara för klubben väldigt sent, inte förrän i slutet på januari. Men sedan dess har vi tränat sex pass i veckan och haft mycket folk på träningarna så det ser jag inte som något problem. Vi har definitivt kommit ikapp konditionsmässigt.

Ni har tappat ett gäng viktiga spelare från förra säsongen, bla forwarden Jonas Gustavsson (som gjorde mål i båda matcherna mot UFC förra året). Vilka spelare har ni ersatt dessa med?
-Vi har ersatt dessa platser med yngre lite mer orutinerade spelare. Men jag anser att de är minst lika bra fotbollsspelare. Sedan blev vi nu precis innan transferfönstret stängde klara med Martin Sund från Norge (Asker) samt Mario Simunovic från Degerfors.

Jag vet att ni har flyttat upp ett gäng juniorer och jag vet även att ni har en fin ungdomsverksamhet med några pojklandslagsspelare, blad William Lindgren. Hur går det för dessa?
-Jo som sagt så har vi lyft upp en del och dessa gör det bra.

Vilka spelare anser du är era nyckelspelare?
-Hela centrallinjen är en nyckel i vårt lag som vi helst inte byter ut. Vi bygger mycket från den.

Vad tror du om era chanser i årets säsong?
-Jag har ju inte sett de andra lagen så jag vet inte vad vi kommer möta. Vi kommer försöka etablera oss med vår unga trupp och det kommer bli mycket upp och ned under säsongen.

Vilka lag kommer att slåss om seriesegern?
-Det är svårt att säga då jag inte har sett lagen spela. Men Syrianskalagen ska vara bra och främst Valsta/Syrianska ska vara starka har jag hört.

Jag får tacka Roger Werner för pratstunden och önska CU lycka till inför den kommande säsongen.

Fullständigt lagnamn: Carlstad United BK
Ort: Karlstad
Arena: Tingvalla IP
Publiksnitt 2009: 646
Placering 2009: 7:a i Div 1 Norra
Otterhall tippar: 14

Etiketter: ,

En kommentar

  1. Di Canio

    Han verkade rätt obrydd…
    Di Canio tippar att Carlstad återigen har seriens fulaste bortatröjor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.