UFC-bloggen

13 dagar kvar – Bodens BK

Boden är tillbaka i division 1, men kommer man att klara av att fixa ett nytt kontrakt? Jag fick tag i tränaren Christian Samuelsson som svarade mitt ute på fjället, till och med fotbollstränare får påsklov alltså.

Hur har det gått på försäsongen?
-Det har varit upp och ned. Vi har gjort en del bra matcher mot bra lag, men även några sämre matcher.. Vi har rent av gjort något riktigt bottennapp.

Ni har haft en del skador som jag har förstått det? Och sedan har ni några resultat som inte är jätteimponerande, tex förlust, 0-4 senast mot Umedalen.
-Jo, det var riktigt dåligt, utan att ta något i från dem. Vi har haft några sådana där, exempelvis cupen i Sundsvall. Ena dagen spelade vi 1-1 mot GIF Sundsvall för att dagen efter förlora med 5-0 mot Umeå FC. När det gäller skador så vi haft problem på den fronten och då vi inte har så bred trupp har många juniorer fått chansen.

Vilka spelare anser du har presterat bäst under våren?
-Vi har sett många bra prestationer, även många mindre bra. Egentligen är det nog ingen som har stuckit ut så mycket och det är svårt att säga nåt då vi har gått runt på så mycket folk. Ser man dock till vem som har gjort flest mål så är det vårt nyförvärv från GIF Sundsvall, Anton Andersson. Nåt riktigt kul är att ungdomarna som fått chansen har tagit för sig ordentligt. Detta är då ungdomar som egentligen kanske inte skulle spela i år, men på grund av skadeproblemen så har det blivit så. Det är inget ont som inte för något gott med sig.

Ni har inte tappat så många spelare av vad jag kan se, men däremot har ni värvat en del. Vad säger du om nyförvärven?
-Nej, vi har kvar den största delen från förra året. Det är något som jag hoppas kan vara till en fördel för oss, att vi redan är samspelta sedan i fjol. Men vi har tappat några, bland andra Drew Helm som har flyttat till USA. Jag tror dock att våra nyförvärv och spelarförluster går jämnt ut. Vi har bland annat värvat tillbaka Charles Sampson samt Anton Andersson, men annars är det mest 17-19 åringar från närområdet.

Vad säger du då om era chanser i serien?
-Initialt så är det ett nytt kontrakt som gäller för oss och jag tror att vi har bra chanser att hänga kvar. Men annars är det omöjligt att svara på det. Serien kommer vara jämn och bra då det kommit bra lag från både Superettan och Division 2.

Vilka kommer vara i toppen?
-Jag kommer nu till veckan att börja scouta lagen så jag vet inte så mycket just idag. Men det jag vet är att Vasalund har tappat många spelare. Valsta/Syrianska lär vara starka och sedan tror jag på Umeå, traditionen är stark. Sirius och Vasalund ska man aldrig räkna bort heller.
 

Jag tackar Christian Samuelsson för att han tog sig tid att svara på mina frågor och önska honom och BBK lycka till i sommar.

Fullständigt lagnamn: Bodens BK
Ort: Boden
Arena: Boden Arena
Publiksnitt 2009: 1352(!)
Placering 2009: 1:a i Div 2 Norrland
Otterhall tippar: 13

 

UFC har lirat två matcher i Finland, där man förlorade båda.

RoPS 2-0 UFC

PS Kemi 1-0 UFC

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Eklund

    Hej Emanuel!

    Jag verkar inte få tag i UFC, så då undrar jag om du i så fall har lust att svara på några frågor om den kommande Division 1-säsongen, för vskfotboll.nu:s räkning.

    Kan du med några dagars varsel få tag på Gibson är det givetvis kanon, men du får gärna själv svara på frågorna.

    Är du intresserad?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.