UFC-bloggen

Imponerande premiär av Umeå FC

Fest. Fest. Fest.

Snacka om att det var premiärfest igår på Gammliavallen. 1390 trotsade vårvädret som växlade friskt mellan sol och snö-/hagelstorm. De fick se ett UFC som imponerade stort och bevisligen har något stort på gång.

I stort sett alla spelare imponerade. Det har varit mycket snack om försvarssidan och visserligen kan det bli ännu bättre än nu, men det såg ändå bra ut. Jens Sjöström och Janne Jonsson var jobbiga att möta i mitten, Jesper Törnqvist lirade riktigt bra på sin högerbacksposition och var nästan mest duktig i offensiven. Hampus Wallgren höll på att ställa till det med 8 minuter kvar, men det ordnade upp sig och även han får godkänt. Att sedan Vladimir Sudar fick hålla nollan var även det ett styrkebesked.

Framåt var det ännu bättre. Adam Chennoufi växte successivt under hela matchen och avsutade på ett magnifikt sätt när han vann bollen långt ned på egen planhalva och sedan forcerade iväg en 50-meterspassning som dalade ned framför Danny Persson som tryckte in den. Sennström och Lundström aktiva i mitten och nu kanske UFC kan hitta en balans på det centrala mittfältet med Sennström som slitvargen och Lundström som spelfördelande framåt. Kali Ongala gjorde det bättre än jag trodde. Har som sagt inte sett han så mycket på försäsongen, men han visade prov på vansinnigt eleganta inlägg. Jag kan lova att det kommer bli en hel del mål just via hans inlägg. Annars kan man tycka att han bör spela lite enklare, istället för att dribbla.

Danny Persson hade kanske 4-5 riktigt bra chanser. Två gick in och det måste ses som klart godkänt. Toby var också inblandad i en hel del och jag måste säga att det var kul att han fick chans i startelvan. Snyggt jobbat också när han direkt markerade för domaren att han gjort fel i samband med nerdragningen av Adam Chennoufi.

På det hela taget var det riktigt kul att se UFC och det kommer bli riktigt spännande att följa utvecklingen under säsongen. Tänk också att varken spelare som Robert Mambo-Mumba eller Johan Larsson deltog idag, det finns alltså bredd. Och glöm för all del inte att Sirius hade 8 spelare från förra årets Superetta med i startelvan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.