UFC-bloggen

Premiär om några timmar!

Fortsätter och avslutar min “inför div 1 norra” här och nu i detta inlägg. Som jag skrev har jag haft en väl späckad vecka för att hinna skriva här, men nu så. Division 1 startade redan idag och här är dagens resultat:

HTFF 2-0 Gröndal

BK Forward 1-2 Valsta Syrianska IK

Dalkurd FF 0-0 Västerås SK FK

8 Syrianska IF Kerburan

Förra säsongen var laget nykomlingar och lyckades hålla sig kvar då man tog en 10:e plats i tabellen. Man har till i år bytt ut 6-7 spelare och har bland annat fått in Mattias Mete från Syrianska och Samuel Barlay från IFK Mariehamn. Jag tror att Kerburan höjer sig ett snäpp från förra året och slutar på en 8:e plats.

7 Västerås SK FK

Västerås har redan spelat sin premiärmatch och klarade 0-0 borta mot Dalkurd. Västerås har ständigt varit ett mittenlag i division 1 sedan man åkte ned först från Allsvenskan och sedan Superettan. Man har inför tidigare säsonger värvat friskt med spelare från både Sverige och utlandet, men aldrig blivit så bra som man hoppats. Till denna säsong har Västerås tappat en del spelare och man har ersatt dessa genom att ha flyttat upp ett gäng juniorer. Västerås blir 7:a i min värld.

6 Vasalund

Att man som nykomlingar från en serie ovanifrån har lätt för att ta sig direkt tillbaka stämmer inte. Titta bara på Enköping förra året. 2008 spelade de i Superettan och var tippade åtminstone en mittenplacering i division 1 säsongen 2009. De åkte ur. Nu tror jag inte att Vasalund kommer att åka ur, men tufft kommer det att bli. Dels har de tappat hela stommen från förra årets Superettanlag och man har inte ersatt med några namnkunniga spelare, så laget är svårbedömt. Slutar möjligen 6:a.

5 Dalkurds FF

Dalkurd har under vintern varit kanske det största pratämnet i division 1 norra. Dalkurd är Borlänges svar på Ersboda, ett lag som säsong efter säsong klivit ett steg upp i sin fotboll, nu blir det för första gången ett besök i division 1. Dalkurd har som uttalad målsättning att sikta på serieseger, något som jag tror kommer bli svårt. Först och främst så har laget värvat ca 10 nya spelare. En del av dessa är relativt kända och det är inga dåliga lirare, tex Rasmus Lindkvist. Men ett lag tar tid att spela ihop och jag tror att Dalkurds säsong kommer att se ut ungefär som UFC:s föregående säsong. Sämre på våren för att sedan vara mer samspelta på hösten, 5:a.

4 Arameiska/Syrianska

Arameiska är seriens största joker. Laget har nu gjort två säsonger i division 1 och kan i år komma att ta steget upp mot den absoluta toppen. Man har inte förlorat särskilt många spelare, men däremot fyllt på truppen med bla Jonas Forsberg, mittbacken som lånades från AIK till UFC under 2006. Erik Pilfalk, Alexander Valentini och Rabi Youseff är också några nya namn i Arameiska. Det är jätteintressanta värvningar och Arameiska kommer att chockera många lag.

3 Sirius

Sirius har liksom Vasalund tappat många nyckelspelare från förra årets Superetta. Spelare som Daniel Hoch, Gustaf Segerström och Shpetim Hasani har lämnat Uppsalagänget. Den mest välmeriterade spelaren som har skrivit på är Elias Storm, mittback som närmast kommer från FK Haugesund. Sirius 3:a.

2 Umeå FC

Jag tror stenhårt på UFC. Kanske är det för att det är mitt lag, eller så är det för att det finns en logik bakom det. Förra året avslutade UFC med 5-6 raka vinster och man var det näst bästa laget på hösten, just bakom Degerfors. Man har fått behålla hela det här laget, förutom ett par avbräck i Erik Sandvärn och Magnus Henrysson, men annars är de väsentliga delarna i laget i stort sett intakt. Till detta har man i år kryddat med en engelsk tränare, en slitvarg i Henrik Sennström, en duktig forward i Robin Nilsson, två meriterade spelare från ”The Giffers” och en skådespelare som återigen vill satsa på fotboll. UFC kommer att vara i toppen.

1 Valsta/Syrianska

Valsta/Syrianska har länge fått stå i skuggan av andra Stockholmslag, t.ex. Vasalund. I år kommer det att bli ändring på det och jag ser Valsta som absoluta seriefavoriter. Man hade redan sedan i fjol ett riktigt duktigt lag och till i år har man värvat flitigt. Att man nu också inledde serien med att spöa BK Forward på bortaplan tyder på att det kan gå bra.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.