Fröken Nummerpresentatör.

Jag och J pratade om telefonröster i helgen. Jag kan direkt höra vem det är han pratar med beroende på tonläge och han kan i vissa fall höra vem jag pratar med. Det verkade som att min officiella telefonröst får det att krypa i kroppen på honom. För många år inom telefonsupport antar jag. Däremot så vet jag att han gillar att tjyvlyssna på när jag pratar med min syster i telefon. Det förvånar mig lite, jag trodde inte att någon förutom jag och systern fattade nått av våra samtal. Särskilt inte om man bara hör en del av samtalet.

Jag brukar spara en del sms jag får, mestadels sådana sms som får mig att bli varm i hjärtat. Det kan vara skönt att läsa positiva saker om sig själv när man har en dålig dag. Eller bara filuriga och privata skämt, som det här från systern:

Vart tionde rövhål har ont i näsan!

Det är bara jag och hon som fattar det där men jag blir alldeles fnissig varje gång jag läser det.

Sedan vi skaffade bredbandstelefoni har inte vår nummerpresentatör fungerat som den ska och jag har insett hur skönt det är att inte ha så stor koll på vem som ringer längre. Eller det kanske är sanning med modifikation eftersom att min gamla talang för att gissa rätt på vem det är som ringer har dykt upp igen. Jag hyser ingen större övertygelse om att det är någon övernaturlig kraft utan mer en omedveten kartläggning över andra människors telefonvanor. Praktiskt i vilket fall. Inte för att jag litar hundraprocentigt på min kartläggning men det är nästan alltid roligt när man har rätt!

Jag är förresten ett stort fan av Fröken Ur och brukar ringa dit så fort tillfälle ges. Och ja, när någon frågar mig vad klockan är så är det inte helt osannolikt att jag svarar med Fröken-Ur-röst och lägger till ett piiiiiip i slutet på informationen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.