Parfymerad konflikt.

Idag blev jag tvungen att gå hem tidigare, det sved i ögon och hals, huvudvärken eskalerade för varje minut och jag började få ansträngd andning. Därför att en av personerna som jobbade i samma rum som mig hade dränkt sig i parfym. Samma person som jag förra veckan bad dra ned på sitt parfymanvändande för att jag är överkänslig mot parfym.

Jag höll ut i en extra timme därför att jag satt med ansiktet i vädringsfönstret. Jag hade ingen lust att gå hem men blev tvungen på grund av en annan människas fåfänga. Hur rättvist är det?

Många människor verkar inte förstå att det räcker med en droppe parfym och att den mängden räcker till både dekolletage, bakom öronen och handlederna. Effekten blir att parfymbäraren känner parfymdoften och de människor som kommer inom kramavstånd. Det finns ingen anledning alls att bära så mycket parfym att parfymen tar över rummet och hänger kvar i flera timmar efter att parfymbäraren lämnat rummet.

Själv är jag inte så pass överkänslig att jag inte kan använda parfym själv och det gör jag med jämna mellanrum men då endast en droppe. Och varje gång jag får en kram får jag höra hur gott jag luktar. Det behövs verkligen inte mer än en droppe!

Jag är kattägare och har flera vänner som är kattallergiker, när jag kommer hem tar jag därför av mig kläderna som jag har utanför hemmet och tar på mig hemmakläder. Dessutom ser jag till att rolla av utekläderna innan jag går utanför dörren. Därför att jag tar hänsyn till pälsdjursallergiker. Varför kan då inte parfymbärare skära ned på mängden parfym de använder? Det är inte så att jag säger att alla människor måste sluta bära parfym nu på direkten, det enda jag ber om är att de tänker på mängden parfym de använder.

Nu, två och en halvtimme senare börjar huvudvärken gå över men doften av parfymen har verkligen bränt sig fast i mitt minne och får mig att må illa. Tyvärr äger jag själv samma parfym så nu vette katten om jag kunner att använda den igen utan att få kväljningar. Tur att jag har flera att välja på…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.