Skrivbord och fika.

Det blev en ganska väldigt social helg det här, i fredags var jag och J hos grannen och drack vin och tittade på musikvideos. I lördags fikade jag på stan med en väninna och hennes son och idag fikade jag med Pappa och Farfar. Och däremellan har jag virkat.

Jag och Pappa var ute hos Farfar idag för att titta efter möbler till min nya lägenhet, jag är lite bitter för att jag glömde att ta med mig kameran. Hittade två skrivbord, ett som tillhört Morfar och som kommer att få rollen som pysselbord och ett nätt i något teakliknande utförande som kommer att få vara sminkbord i sovrummet, tror att det tillhört Farfars syster. En liten byrå, några lampor och en liten bokhylla som stod i mitt barndomsrum en gång i tiden. En massa bestick och till min lycka lite virkpinaler! Jag misstänker att syrran kommer att baxna när hon får reda på att jag lovat att adoptera en viss piedestal… Jag vet inte någon möbel hon avskyr hjärtligare än den där piedestalen. Haha! Och den är väl lite halvmärklig och fulrolig. Det är en knotig stam som går ut i tre grenar. Pappa blev däremot överlycklig när jag sa att den skulle få följa med mig i flyttlasset och sa att om någon klagade på den skulle jag berätta att den tillhört hans Mormor d.v.s. min Farmorsmor. Ett släktträd i ett träd.

Jag tror att den kommer att passa bra in i min nya lägenhet eftersom att jag vill ha en lite quirky inredning. Jag är inte så mycket för stilrent utan trivs bäst när det är lite… Eh… Inspirerande omgivningar. Grodan på bilden ovanför är en av mina favoritpinaler och är ett fat för rökelser. Jag blev ögonblickligen kär i honom och min syster köpte honom åt mig i födelsedagspresent för ett par år sedan.

Hittade givetvis en hel massa andra saker hos Farfar, en tillsvidaresäng, en vägghylla, gamla leksaker, ännu mer böcker och jag var nästan anfådd när vi bestämde oss för att ge upp och fika istället.

Lite roligt var det när jag och Pappa åkte till Maxi för att handla åt Farfar, när jag fick syn på sminkhyllorna suckade Pappa och sa att han skulle gå i förväg och så skulle vi mötas vid bilen. Trots sminkhyllorna hann jag före Pappa och var den som väntade först vid bilen. Ha!

Sen bjöd Pappa på McD eftersom att jag inte ätit på McD på en femton år eller nått och ingen av oss hade middagssällskap för kvällen. Vi hade så roligt att J till slut skickade ett SMS för att efterlysa mig.

Jag: Tänk att jag blivit så gammal att jag tycker att det är roligt att umgås med dig Pappa!

Pappa: Det är ju jag som fortfarande är så ung att jag tycker att det är roligt att vara med dig!

2 kommentarer

  1. Karin

    Jag förstår känslan, och förtjusningen! Jag saknar de där stunderna med min pappa när vi var på citygross och fika eller bara umgicks…
    Så njut av de tillfällen du får med dina föräldrar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.