Planteringar och planerade planteringar.

Har varit på en liten utflykt idag, förutom att jag har pysslat med tvätten. J kom förbi med en lånad bil och jag bestämde att vi skulle åka till Returbutiken (J strejkade nästan direkt vi gick in), ÖB (J tog till och med en korg!) och Kupan på Mariedal (J satte sig utanför i skuggan) där jag hittade ett par tallrikar att använda som blomsterfat.

Visst är det lite härligt gräsligt?!

Det blev rätt bra med krukan och det är vad som räknas.

Hittade ett Arabiafat åt en av de andra krukorna:

Det funkade också. Satte mig genast att plantera lite skott från en ampellilja i Arabiakompositionen. Har hemskt mycket ampelliljor men jag använder dem som kattgräs och dessutom är det ganska trivsamma blommor.

Fast just nu skulle jag inte tacka nej till en hibiskus eller en passionsblomma…

Ute på balkongen blommor det på ganska bra, tobaksblommorna växer som ogräs och just nu ligger både nejlikorna, verbenorna och lobeliorna och laddar för nya blomningar så det ser lite knasigt ut i planteringarna. Detaljbilder kan jag ändå bjuda på.

Tobaksblommor. Jag är i och för sig mer förtjusta i den limegröna varianten.

Vita lobelior. Det är kanske lite feg färg men ofta en stöttepelare i mina planteringar.

En tagetesvariant. Är det vanilla tro?

Och en stackars tomatplanta som ger någon form av körsbärstomater.

Tyvärr har jag inga bra bilder på verbenan och nejlikan som är riktigt färgstarka och roliga. Och lite synd är det att jag oftast tycker att det är för varmt på min balkong. Det är annars en himla mysig balkong.

Och ja, jag retas en del i inledningen med J men han brukar inte ta särskilt illa upp. Om inte annat är han riktigt bra på att ge tillbaka. Nu ska jag lägga mig och läsa lite i soffan innan jag gör i ordning middag.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.