Bittra bryderier.

Idag är jag lite hemfallen åt bitterhet. Jag önskar att jag kunde gräva ned mig riktigt i det men eftersom att jag inte gräver en grop åt andra blir den rätt grund. Just nu är jag väl inte ens bitter utan mer fundersam och försöker sortera vad jag tänker. För jag tror nästan att någonstans i mitt råttbo till hjärna så har jag en smart fundering. Eller iallafall någonting som låter smart. Det verkar smart i det allmänna bruset.

Jo, det började med att jag blev bitter över att jag inte får tillbaka lite som jag ger ut, låt oss säga i positiv energi. För någonstans tror jag på en jämvikt, att det du ger ut får du tillbaka. Men nu är det så här att jag känner mig som att jag står på minus det vill säga, jag får inte tillbaka det jag ger ut. Och vad är poängen då?

Min första reaktion brukar att försöka ösa mer positiv energi, nästan som att älska den som minst förtjänar det. Det fungerar faktiskt vansinnigt bra. Men det fungerar inte till hundra procent.

När det inte funkar med mer blir jag istället lite arg. Och bitter. Men sedan kommer jag till det stadiet då jag påminner mig själv om att alla människor försöker inte vara bättre människor. Alla människor strävar inte efter att förändra sig.

Det är orättvist att döma människor utifrån min mall, inte för att jag är bättre än andra människor utan därför att jag har fått hjälp att lära mig att ändra på mig själv. Jag har fått någon att vara ansvarig för, någon att rapportera mina framsteg till och jag har fått beröm för mina framsteg. Därför kan det i vissa fall vara lättare för mig att ändra på mina beteenden. Dessutom är jag väldigt självkritisk och har lätt för att upptäcka mindre önskansvärda beteenden hos mig själv.

Dessutom är det inte rättvist att döma andra människor efter min mall eftersom att alla har unika mallar. En bättre människa på mitt sätt kanske inte är en bättre människa på någon annans sätt.

Och hux flux, istället för att vara bitter så är jag istället fundersam. Och steget efter att vara fundersam är att släppa saken. Det vill säga, där är jag nu.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.