Semesterhushållning.

Har just diskat med en diskhandske. Hade helt glömt bort att ena diskhandsken i paret gått sönder sist jag vevade med diskborsten. Det var rätt läckert. Modemässigt alltså. Diskningen beror förståss på att jag får besök av en förälder imorgon och eftersom att jag har planer idag hinner jag bara med att diska och får stiga upp lite tidigare imorgon för att städa resten. Jag tycker bäst om att släppa in föräldrar här när det är nystädat. Även om det faktiskt är rätt mycket ordning och reda här så har jag ju mina tre hårbollar som gärna delar med sig av håret. Dessutom är det en rätt bra idé att städa innan helgen så att man på tillbörligt vis kan ligga i soffan och peta navelludd om man vill.

Medan jag diskade och grumsade över att min semester går alldeles för fort önskade jag att jag hade en hushållerska, just bara över sommaren så att jag riktigt kunde förslappas under den lediga perioden. Och då dök det upp en del lustiga anekdoter om just hushållerskor, eller städerskor som jag hört.

Problemet med att låta någon annan städa åt sig är att man har så himla olika åsikter om vad som är ordentligt städat. En tjej som en gång i tiden jobbat som städerska berättade att hon städat åt en äldre dam en gång. När hon städade bakom badkaret hittade hon en hel hög med pärlsocker. Tydligen hade gumman lagt pärlsocker på ställen där hon tyckte att städarna slarvade för att se om de verkligen gjorde det. Pärlsocker dök upp på rätt udda ställen i det hushållet.

I måndags tittade jag och J på After the Catch, eftersnacket till Deadliest Catch och i det avsnittet hade de minnesstund över Phil Harris, kaptenen som dog i den här säsongen. En av de andra kaptenerna berättade att Phil bodde i en trailor. En amerikansk korsning mellan barack och husvagn och att han tydligen anställt en hushållerska bara för att städa där. En trailor anses väl inte som det finaste stället att bo på och folk som bor i sådana brukar oftast inte ha råd att anställa någon för städning direkt.

Nu måste jag ta och sätta lite fart, ska hinna ned på stan en sväng, har totalt slut på pollenmedicin och det är inte särskilt kul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.