So long and thanks for all the fish.

Nejnej, jag ska inte sluta blogga men det var låten jag tänkte på när jag ursäktade mig för att gå på toa igår i ett försök att skaka av mig killen jag suttit och snackat med. Vet ni inte vad jag pratar om tycker jag att ni ska kolla in det här youtubeklippet:

 

Från filmen Liftarens Guide till Galaxen. Filmen är väl inte så jättebra men just den här biten gillar jag.

Killen igår gillade jag inte alls, vi började prata politik och han sa att han var moderat. När jag fick höra det gick jag in för att vara så fördomsfri som möjligt men jisses…

Det var ganska svårt att vara fördomsfri med någon som säger sig inte tro på solidaritet och i praktiken tycker att sjukskrivna ska leva som fattighjon i den händelse att någon av dem kanske fuskar. Tack media för den vinklingen! Tyvärr finns det de människor som läser tidningar utan att ha ett enda uns av förmåga att använda källkritik. Det är långt fler sjukskrivna som faktiskt behöver vara sjukskrivna än de som inte behöver det och fuskar.

Visste ni att sjukskrivna faktiskt inte bara får pengar? Det krävs en oftast lång utredning och sedan måste man betala skatt på ersättningen. Det är inte bara att hålla handen för pannan, gå till doktorn och säga att man är sjuk.

Men nej, enligt den här killen var det helt rätt att låta sjuka människor få leva på minimumbelopp bara för att det finns ett par fuskare. Själv tror jag att om man låter människor få vara sjuka och andas en liten stund så kommer de snabbare ut i arbete. Därför att det är ett heltidsarbete att försöka få igenom en utredning hos FK och stressen att snart efter det bli utförsäkrad bara gör människor sjukare. Mina argument är i sak längre och mer välutvecklade än så men det är kärnan i det hela.

Sedan började vi diskutera bensinskatten… Nåja, vi kan väl säga att mina försök att vara fördomsfri mot just den här moderaten gick väldigt dåligt. Men jag har hopp om att jag någon gång ska möta en moderat som inte får mig att börja debattera om sjukskrivningsreglerna!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.