En cykel i huvudet kanske?

Jo, jag satt och skruvad i J:s militärcykel då den välte rakt i huvudet på mig. Det kändes lite… Just nu känner jag rätt stor avsmak för J:s cykel, förra eller förrförra veckan lagade jag punktering på framdäcket och idag var det bakdäcket. Jag avskyr att fixa punkor på bakdäck! Men det blev så fint med nytt fälgband, ny slang och nytt däck.

Från hjulet går det ut ett stag till ramen där det sitter en bygelgrej och man skruvar fast staget i bygeln, den där lilla skruvens huvud hade totalt rostat sönder och föll i smulor när jag försökte attackera den med en skruvmejsel. Får man inte loss den ynka skruven får man inte loss bakhjulet. I vilket fall fick jag låna en radiotång från grannen och lyckades få bort skruveländet efter lite mixtrande. Jag tror att tänger är min favoritkategori bland verktyg! Och särskild förkärlek har jag för radiotänger också! Inte för att jag bangar om någon ger mig ett roligt elverktyg eller så men…

Och då kanske ni undrar varför jag lade in en bild på ett gäng fuchsior när jag pratar om verktyg och cykelreparationer. Ptja, det är för att jag förknippar fuchsior med min pappa som tålmodigt lärde mig hur man lagar en punka. Dessutom har jag ingen bild på en cykel eller en tång…

Känner mig lite halvknäckt efter den där punkfixningen i vilket fall, nya däck är himla hårda och jobbiga att få fast på hjulet och sen allt tjorv med den där skruven och cykeln i huvudet och ja, jag hoppas att J:s cykel vill hålla sig hel ett tag nu. Och att min vill det också för all del.

Fast dagen i helhet har ju varit alldeles utmärkt! Virkning, tv-serier, pratglada katter och mat som jag inte behövde laga själv. Vad mer kan en flicka begära?

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.