Hemmafruhelgens början.

Sov som en stock inatt, det förvånar mig inte alls, det var trots allt en ganska lång dag igår. När jag vaknade var jag övertygad om att klockan var tre på eftermiddagen, till min lycka såg jag att jag fortfarande hade en hel timme kvar på förmiddagen. Allvarligt talat, man kan ju inte sova till tre på eftermiddagen om man inte är tonåring eller sjuk. Och det är bara andra tonåringar som tycker att det är legalt att sova så långt in på dagen. Orkade knappt läsa Dorothy Sayersboken som jag för närvarande läser, så jag började med att läsa reklamblad där jag låg i sängen. Jag tycker att det är hemskt fascinerande med reklam, på riktigt alltså. Intressant dels för att man kan spara ett par ören och det är jag inte emot men mest för att se vad för skräp som handlarna vill att vi ska ta hem för tillfället. Jag brukar i viss mån kalla det för samhällsstudier.

Men vad jag egentligen tänkte skriva om är att jag tänker börja min hemmafruhelg idag. Det ska städas, bakas och handlas hela helgen lång. Vissa av oss fyller 28 år snart och som vanligt blir det hemmagjort fika och släktingar och vänner och hela faderullan. I år är jag inte ett dugg stressad och ser hela projektet mer som nedvarvning. Ska börja med storhandling. Det är nämligen det som jag ser framemot minst men jag tänkte muta mig med ett glas vin någon kväll och sånt kan få en människa att utföra underverk!

Igår så var jag så smart att jag lånade J:s elvisp men tyvärr var jag inte smart nog att låna hans kavel. Så det blir lite kaveljakt också. Varför det är han som är ägare till elvispen och kaveln vete gudarna men så är det. Har önskat mig en elvisp av pappa och kaveln ska jag försöka hitta idag så min brist på bakredskap kommer väl inte att hålla särskilt länge. Inse att min lägenhet kommer att dofta ljuvlig av rengöringsmedel och bakverk! En riktig hemmafruhelg som sagt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.