Bokmani.

Jag måste erkänna, jag älskar böcker! Stora, små, pockets, inbundna, svenska utländska, gamla, nya. Love them! Och jag älskar att få tips om böcker! Jag älskar att diskutera böcker! När jag går på bio brukar jag vilja smälta filmen först en stund innan jag diskuterar den. Inte med böcker. Så snart jag slagit ihop en bok vill jag prata om den direkt! Det är få saker som jag så nördigt och uppslukat kan prata om i timtal!

Det som fascinerar mig helt absolut är hur författaren har suttit där och valt bland alla miljontals ord och att just de orden är så fulländade och att den fulländningen bildar en historia. Bara genom att välja bland alla ord som finns. Det är rätt fantastiskt.

Att precis kunna beskriva känslan av en promenad i regnet, att beskriva hur regnet känns mot huden. Det slår mig ofta när jag läser en bok hur fantastiskt det är med böcker.

Min smak vad gäller böcker är rätt obegränsad. Den här veckan har jag läst samtliga Harry Potterböcker och nu ska jag gå över till att läsa 1984 av George Orwell, för att ta ett skutt till Dorothy Sayers Intermezzo på Bellonaklubben till… Ja, ni hänger med.

Men nu allra först ska jag ta en dusch, om det finns något varmvatten idag. Igår när jag just hade schamponerat håret försvann nämligen varmvattnet och efter det trodde jag att jag aldrig skulle sluta huttra. Milt sagt uppfriskande. Men idag är jag redan så frusen att en varm dusch skulle göra gott. Min hudton skiftar nämligen i någonslags blålila nyans. Frysligt!

En kommentar

  1. Helen

    Finns inget underbarare än böcker! Just nu plöjer jag ”house of night” efter tips från Rebe. Verkar klart underhållande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.