Kraschade krukor och nätstrumpor.

Det här är inte min vecka sådär sömnmässigt. Gissa vem som försov sig? Nåja, får hoppas att jag samlar allt under en vecka. Och att jag kommer upp ordentligt imorgon. Yngsta katten däremot, hon har haft en mindre bra dag idag. Först fick hon posten i huvudet. Och jag skrattade såklart. Sedan skulle hon bara sträcka sig lite för att nå en blomma som såg väldigt god ut. Och rev ner blomkrukan i golvet. Eftersom att jag ställt blomman utom räckhåll för henne eftersom att jag inte ville att den skulle tillhöra den allmänna salladsbaren.

Så blomman får en temporär bostad i ett glas tillsvidare. Nej, jag blev inte ett dugg arg, faktiskt, menar det kan inte vara så lätt att vara en impulsiv liten katt och bo i en värld som vi människor byggt. Hon rev inte ned blomkrukan för att vara elak utan hon bara råkade därför att blomman såg god ut. Och det kan jag hålla med om. Typiskt bara att den just börjat ta sig efter att ha varit nära att dö ut. Men sånt händer. Och ett av kraven som jag har på mina växter är att de ska vara härdiga.

Har spenderat en hel del tid idag med att leta efter virkmönster, övermannades av en kreativ våg. Problemet med virkmönster är att det finns fler dåliga än bra. Men jag lyckades skrapa ihop en del efter att jag motstått att börja virka kragar à la 20-40-tal. Ska se om jag kanske börjar med ett par nätstrumpor. Nät brukar vara väldigt snabbvirkat och jag tyckte att det lät som en rolig idé för det där garnnystanet som jag älskar men aldrig kommer mig för att passa in i något annat projekt. Så får det bli tror jag! Hittade dessutom mönster till ett par fingerlösa handskar som såg riktigt nätta ut, ett mönster på en omlottkofta till bäbisar, benvärmare som jag skulle vilja ha som pulsvärmare, kabelvirkade pulsvärmare (så att jag slipper fundera ut ett mönster själv), ett par amigurumis och lite annat smått och gott. Kort sagt så har jag fyllt på min projektlista igen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.