Julkrans virkad av presentsnöre.

Igår använde jag upp femtio meter ståltråd på ett par timmar. Roade mig med att virka en julkrans med ståltråd och pärlor. Tyvärr visade det sig att jag behöver femtio meter ståltråd till så det projektet får vänta allra minst till måndag.

Men så satt jag i soffan idag och fick syn på en alldeles oskyldig rulle med presentsnöre… Och då blir det typ såhär:

Det är hemskt enkelt och går hyffsat snabbt.

Lägg upp 15 luftmaskor med en 5,5 mm virknål, smygmaska i första maskan och virka sedan bara runt tills du uppnått en tub på 55 centimeter eller mer. Stoppa tuben med celofan, vira ett snöre med annan färg runt kransen, krulla de lösa ändarna och tryck dit en rosett.

Just den här kransen ska jag nog ge bort men antagligen gör jag en större krans i grönt åt mig själv vad det lider.

Tänkte lägga upp en liten smygtitt på ståltrådskransen också:

Så det är vad jag gör. Jag som inte ens tänkte ha ett enda litet julpynt. Ack ve!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.