4/30 Vad bjuder jag på för mat?

Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat? Ja, det undrar jag också. God mat? Jag som är lite periodare i nästan allt jag gör är för tillfället inne i en kycklingperiod. Så det är väl störst risk att man blir serverad kyckling om man kommer hit och äter. Är lite nöjd med det, känns som ett steg upp från köttfärsrätterna jag var inne på ett tag också. I vilket fall är oftast maten rätt hett kryddad. Och med största sannolikhet innehåller maten även vitlök.

Det här bjöd jag på igår.

Det ser hemskt aptitretande ut eller hur? Nä. Men såhär såg det ut på tallriken när det var tillagat och allt:

Kyckling Shawarma med pommes och vitlökssås. Det är väldigt trevligt med hemmagjord skräpmat. Den känns inte lika skräpig.

Det var första gången jag testade att göra det hemma, så jag kan passa på att dela med mig av receptet innan jag har hunnit pilla med det för mycket:

Kyckling Shawarma, 4 portioner:

  • 3-4 kycklingfiléer
  • 3/4dl saft av pressad citron
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • Vit- eller svartpeppar
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor.

Tillagning:

Skär köttet i 1-1/½ cm strimlor, Blanda ihop ingredienserna i en plastpåse och stoppa ned kycklingen. Se till att kycklingen täcks ordentligt med marinaden och låt stå i kylskåpet i minst två timmar.

Efter de två timmarna ställs ugnen på 225 grader. Bred ut kyckling i en ugnsfast form och grilla i ugnen i 20 minuter eller tills köttet är genomstekt.

Serveras med fördel med ris eller pommes frites. Och vitlökssås!

Och idag serverades gummigryta. Och varför jag kallar vanlig biffstroganoff kan ni läsa här -> Gummigrytan.

Nu är det sängen som hägrar för min del. Påbörjade ett pilligt och roligt pärlprojekt tidigare ikväll som jag är hemskt sugen på att hålla på med men jag börjar känna mig alldeles för trött. Och då flyger det pärlor överallt! Bättre att fortsätta imorgon.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.