The Birds! Och hur du gör dina egna.

Lovade att visa upp mina fåglar lite närmare. Här kommer dom!

Fåglar i papier mache. För ett par veckor sedan såg jag nämligen en tutorial på papier mache fåglar. I den här bloggen -> That Artist Woman

Och jag tänkte att det skulle väl vara genomförbart.

Först tar man en halv tidningssida och knycklar ihop den i en päronform. Och sedan lindar man en massa tejp runtom. I smalaste änden formar man en spets d.v.s. näbben.

Sedan fixar man till lite papier mache. Jag tog vad jag hade hemma. Lika delar trälim och vatten samt hushållspapper. Dränk i limblandningen och kleta sedan fast på kroppen. Ja, fågelkroppen, inte din egen! Varva med torrt hushållspapper. Låt sedan torka över natten.

Sedan är det dags för vingar och rumpor. Täck dem med ett par lager papier mache. Använde dessutom papier machen för att få fast dem på kroppen. Låt torka över natten.

Böj till lite fötter at metalltråd, just den här ligger på 0,8 mm. Ta fram en stoppnål eller syl eller något annat vasst och spetsigt och gör hål. Sätt en limklick över varje hål och tryck in benen. Låt torka…

Och sen är det bara att måla på. Grundade med ett lager vit akrylfärg och sedan öste jag på med rött och svart.

Jag blev faktiskt himla nöjd.

Men om ni ska testa på det här själva så tycker jag att ni ska kolla in blogginlägget jag länkade till i övre delen av texten, där finns nämligen utförligare beskrivning och bilder.

Sitter just och funderar på om jag ska ta och köra igång ett till papier mache-projekt. För det är himla kul att sitta och kladda med lim och blött papper. På riktigt!

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.