Ett monster blir till.

En stund efter nyår satt jag uppe för länge på kvällen. kreativitetsmässigt kan min hjärna börja slå bakåtvolter då. Just den här kvällen fick jag ett omåttligt sug efter att tillverka ett monster.

Allra först tar man och klipper eller skär ut en fyrkant i kartong. I kartongen gör man fyra hål. Om man vill ha ett fyrfotamonster. Med hjälp av ståltråd i ungefärlig storlek 0.8mm bygger man så ett väldigt enkelt skelett. Skelettet klär man sedan med tidningspapper och tejp som på bilden nedan.

Svansen och hornen har också en grund av ståltråd. Hornen gjorde jag genom att vira tråden runt en nagellacksflaska och sedan dra ut lite. Den position som man ställer ståltråden i är den slutgiltiga.

Det går visserligen att ändra lite på smådetaljer när man lägger på Papier Machen i nästa steg. Innan jag lade på P-M kom jag på att monstret behövde lite mer taggar, så jag rullade lite mer tidningspapper och tejpade fast. Papier Mache är enkelt. Lika delar vitt lim och vatten. Jag brukar använda trälim. Dränk hushållspapper (eller toalettpapper) i lösningen och linda runt formen. Varva med torra hushållspappersbitar. Just här brydde jag mig inte så mycket om att resultatet skulle bli slätt. Vänta i ett eller ett par dygn på att Papier Machen skqa torka…

Varför inte? Jo, därför att jag sedan täckte monstret med en himla lättjobbad papperslera som kommer från Panduro, Silkis heter den och är lufttorkande. De ojämnheter jag ville ha bort försvann i och med applikationen av denna.

Sedan började målningen!

Först började jag med en grundfärg, samma guldfärgade akrylfärg som jag målade insidan av Add-A-Bowlen med. Taggarna och hornen grundades med en klarröd akrylfärg. I andra omgången färg spädde jag ut en skogsgrön akrylfärg med vatten och målade över guldet. De röda hornen målades över med en svart akrylfärg med lite sämre täckningsförmåga.

Tänderna som jag gjorde med den vita silkisleran behövde jag inte göra något åt. Ögonen som jag också skulpterade fram med siliksleran fick först en guldbas och som jag sedan målade över med rött och till sist en svart pupill.

Jag funderade ett bra tag på vad jag skulle göra med plattan så jag täckte den med ett ojämnt Papier Machelager och målade den i rött och guld. Tanken är att jag ska göra en ram och hänga upp den på väggen. Så att det ser ut som att den kommit ur tavlan och börjat klättra uppför väggen. Hela konstruktionen är nämligen så lätt att det skulle fungera utan problem.

Så gör man iallafall ett monster! Om ni nu undrade.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.