Från plånbok till armband.

Förra veckan var jag och rotade i J:s lägenhet, jag har visst en hel del grejor kvar där… Mitt i allt rotande hittade jag hans gamla plånbok i skinn. Ni skulle sett glödlampan som dök upp ovanför skallen på mig. Jag frågade om jag fick ta hans gamla utnötta plånbok och han svarade jakande.

Vet ni hur mycket material man kan få ut från en gammal plånbok? Jag tror att jag ska starta ett plånboksprojekt för att visa hur många användningsområden en slaktad plånbok kan ha.

Såhär ser en slaktad plånbok ut! Massor av tyg, massor av roliga skinnbitar!

Jag har länge velat ha tag på lite skinn för diverse projekt. Det allra första som låg på listan var ett armband.

Kunde inte motstå att ge mig på den största biten direkt. Den har en härlig nött och mjuk yta.

Och så tog jag ut en tre centimeter bred bit.

Som jag skar två skåror i. Och sedan följde jag instruktionerna på MarthaStewart.com

Instruktionerna var lätta att följa och snart hade jag en fläta.

För några år sedan köpte jag turkos brodertråd på Myrorna. Den kom till användning här. Först sydde jag ett stort korstygn, sydde upp de två ändarna genom ett hål och sedan virkade jag banden med 1.5 mm virknål. Plättlätt!

Så gör man ett armband av en plånbok. Misstänker att det inte är det sista ni hör om den där plånboken!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.