Quilling. Konst(iga) pappersremsor.

Jag har länge velat försöka mig på quilling, det ser helt enkelt roligt och pillrigt ut att göra. Så att istället för att dricka öl igår satte jag mig resolut på vardagsrumsgolvet och slängde på ett par avsnitt av Midsomer Murders.

Och det här är det färdiga resultatet.

Vissa förberedelser behövdes. Först och främst att klippa alla pappersremsor. Jag testade att skära men kom fram till att det var enklare att klippa. Och eftersom att jag hade vitt papper ville jag ju ha någon färgglad bakgrund. Hade inga färgade papper så jag målade ett med akrylfärg och fäste det på en kartongbit. De använda pappersremsorna på bilden är mindre än ett A4:a (oroa er inte, restbitarna kom också till användning men det blir ett senare inlägg). Och lim behövs också. Gärna ett som inte är trådigt men som torkar snabbt.

Om man vill kan man använda en tandpetare eller en stoppnål att rulla remsorna med men jag tyckte att det var enklare att rulla dem mellan fingrarna. För övrigt bör man ha ett något kraftigare papper, jag använde vanligt skrivarpapper och det är lite väl mjukt.

Men med tanke på att det var mitt första försök är jag väldigt nöjd! Tänker att det här är en kul grej för människor som sysslar med scrapbooking och får en massa roliga pappersremsor över. Dessutom är det himla snyggt med quillade detaljer på själva korten eller LO:sen också.

Testa vet jag! Här är en länk med de vanligaste formerna och hur man gör dem: basformer

Och passa på att googla quilling också! Det finns människor som rent kan göra underverk med de här pappersremsorna!

3 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Det ska jag prova på när jag scrappar. Jag har sett scraplayouter där man har rullat rundlar, duttat med stäpelfärg på översidan och pimpat med glitterlim och det har blivit blommor.
    Ditt alster blev jättefint.

  2. Helen

    Vad snyggt! har sett nåt liknande för länge, länge sen. Nu blev jag sugen på att göra en avlång tavla i svart/vitt till hallen. Med pyttelampor bakom som lyser fram. =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.