Akvarium och böcker.

Ni kanske märkte att det inte blev någon disklåt i helgen? Det var för att jag sysselsatte mig med att diska medan jag acklimatiserade mina nya fiskar! Så jag lyssnade inte direkt på någon musik utan sprang fram och tillbaka mellan akvariumet och köket.

Nu kommer ett bildspam!

Acklimatisering. Bakgrunden, tegelväggen, har jag målat. Satt och petade med den kvällen innan. Tyckte att den passade till ubåten! Men mest är det för att jag inte vet vad jag vill ha för bakgrund, så istället för att panikköpa en så målade jag en.

Den observante noterar kanske att det tillkommit fler växter men att jag inte utgått från det gyllene snittet. Dels för att det kommer droppa in nya fiskar som nog vill kunna gömma sig på båda sidor av akvariet och dels för att jag väntar på att cabomban, den största växten ska växa till sig så att jag kan ta skott och plantera. Jag har en plan!

Det var fyra sådana här som jag köpte: Otocinclus, en liten mal som är supereffektiv mot alger! Den har en liten sugmun som den nästan dammsuger upp algerna med.

Dom är flitiga som tusan!

Och har lite roliga egenskaper som att vila på första bästa ställe. När den vilar hakar den som fast sig med fenorna och sedan kan ingenting rubba den!

Den käre pojkvännen kände sig förresten hemskt nöjd idag. Han flyttade in böcker i min bokhylla.

Ser ni mustaschen? I det området bor hans böcker. Ja, han var hemskt nöjd med sig själv!

Jag tyckte mest bara att det var roligt, människor i vår omgivning frågar hela tiden när vi ska flytta ihop och vi brukar väl svara att tja, när vi får tummen ur… Så varje gång han flyttar in en pryttel hos mig brukar det bli… Jubel! Haha!

Och som den finne han är så är mer än hälften av böckerna skrivna av Runeberg…

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.