Fredrik Gustavsson, Vindeln

Stockholm ligger rätt avsides…

Då var man tillbaka i hemtrakterna igen efter 5 dagar på resande fot med alla i familjen utom vovvarna. Vi har varit iväg till Stockholm när bror min gifte sig i lördags.

Vi har inte använt husvagnen sedan i våras, så det tog i princip hela torsdagen att packa den med allt som behövs för två vuxna, en treåring och en 10-veckors pojke. Vi siktade på avgång klockan 14 och kom iväg 15.15 så det var bara 15 minuter senare än den obligatoriska timmens försening.

Att göra en resa på 144 mil med en 10-veckors är inget man gör utom vid väldigt speciella tillfällen och jag kan lova att det var en minnesvärd tillställning. En blandning mellan svenskt och turkiskt bröllop med den bästa tänkbara maten. Oerhört välplanerat och helt klart värt resan.

Man kan väl säga som så att vi hittat en favorit på halva sträckan utanför Sundsvall där man kan stanna ute vid havet och ha det bra. 3-åringen kunde plaska i havet med stövlarna och han var kungligt nöjd över detta. Att de dessutom höll öppet 35 minuter längre för att vi skulle hinna in är ju värt en hel del.

Campingen i Stockholm kommer vi ej någon fler gång att uppsöka. Man fick käka allergimedicin för att kunna duscha. Det var så fuktskadat att golvet var helt bubbligt och trasigt och väggarna buktade och var luddiga. Toaletterna var något av det ofräschaste som skådats. Personalen höll inte på att släppa in mig på grund av att jag inte fått med mig ett kvitto som jag fått för nästan ett år sedan. Till råga på allt så var stället hemsökt av getingar. När man klurade på om man kunde lämna kommentarer på sina synpunkter på campingplatsen så lämnade de bara den möjligheten för tysktalande. Den svenska och engelska informationen erbjöd bara möjlighet att lämna in en lapp med förbättringsförslag.

Vårt 80-talspalats bjöd på helt ok logi med en viss läntan efter sängen där hemma.

Barnen hanterade resan i bil som kördes i fyra etapper om 34 mil oerhört imponerande.

En eloge också till bilisterna i Stockholms norra trakter som visade sådan hänsyn till vårt ekipage med vår färd mellan filerna. Vi hittade vägen varje gång där nere. Det var faktiskt i Sundsvall som vi körde fel på Birstaområdet och missade hur man svänger tillbaka in på E4 från IKEAs nya placering.

Nu väntar tåg till Kiruna för arbete 7.45 i morgon, så det är nog läge att sova i sin egen stund några timmar!

//Fredrik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.