Fredrik Gustavsson, Vindeln

Ordning på dokumenten

Det är rätt spännande att de flesta fortfarande lagrar sina dokument på lokala hårddiskar, i e-postlådan, på en filserver någonstans med filnamn och datum som det enda man kan söka på. Tekniken har varit den samma sedan väldigt många år tillbaka.

När jag letar på mina dokument så har jag dem ordentligt metadatasatta, så att jag enkelt kan hitta igen dem på flera kriterier som är vanligt förekommande. Ofta får jag genom att söka på två olika metadatafält samtidigt träff på just det dokument jag letar vid första försöket. Jag behöver heller inte vänta på att hårddisken ska ut bland mina filer för att hitta vad jag är på jakt efter.

Idag har jag återdistribuerat över 20 dokument som jag återfunnit under pågående telefonsamtal och bara i en tredjedel av fallen var det jag som var författare.

Jag ska nog gå ut och isolera en stund och tänka över om det inte är dags att bjuda in till ett seminarium kring praktisk dokumenthantering med metadata och sökningar i höst så att fler kan blir mer effektiva och hitta i stället för att leta!

//Fredrik

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.