Fredrik Gustavsson, Vindeln

Tegs rondeller förvirrar glesbygdsbor

Nog har jag ju bott i Umeå i 5 år även om det nu är några år sedan, men inte hjälper det ett dugg när man ska hitta sin väg på Teg.

Idag hade jag tagit god tid på mig för att hitta till Röbäck, vilket i normala fall inte är särskilt svårt. Jag tänkte mig att ta den korta och smidiga vägen via avfart från E4 in mot Teg och sedan vidare mot Röbäck.

Av någon anledning har jag en viss respekt för rondellerna på Teg, för hur jag än försöker att komma ihåg hur jag körde senast så kommer jag ändå ut på ett annat ställe och i en annan riktning. Efter två rondeller och utan möjlighet att hålla koll på trädtoppar, myrstackar eller solens position i den stressade trafiken förvirras den inbyggda kompassen i gubben.

Jag siktade första gången mot Motorcentrum, men hamnade vid flyget.
Jag siktade andra gången mot Motorcentrum men hamnade vid industriområdet.
Jag siktade mot Volvo och hamnade vid Motorcentrum.

Väl vidare irrade jag vidare mot Röbäck och insåg att den där fiffiga lätt att hitta-kartan som jag tog upp på skärmen innan jag for nog borde ha legat som en utskrift med mig i bilen, för att hitta veterinären var inte fullt så enkelt som det borde ha varit, allt såg så lätt ut på kartan att jag inte ens tog med den!!

Försenad, förvirrad och förskräckligt förnärmad över att på 45 minuter inte ha tagit mig från centrala stan till veterinären kapitulerade jag och blev guidad till rätt ställe av en vänlig själ hos veterinären.

Våra två inte alls stadsvana jyckar skrämde kanske upp några Röbäcksbor och en och annan i väntrummet, men trots vår försening är de nu vaccinerade.

Bilen gick förresten igenom besiktningen i Lycksele i morse! Hundmat köptes in på vägen i Ekorrsele och man fick träffa de små söta valparna.

Nu sover 3-åringen efter godnattsaga och en omgång ’Kackel i Grönsakslandet, Pettson och Findus’.

//Fredrik

2 kommentarer

  1. Fredrik

    Det finns fin teknisk utrustning, men eftersom man klarar sig utan allt som oftast, skulle det med mitt minne innebära att den visade rätt väg i byrålådan hemma 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.