Fredrik Gustavsson, Vindeln

Premiärbad i nya badrummet!

Ritningen gjordes runt jultid 2007. Bygget började på allvar i början på juni 2008. Första badet, den 13 februari 2009.

Ibland får man vänta länge på något blött. Fast en blöt upplevelse blev det första badet. Kanske av flera orsaker dessutom.

Det finns en sak under badkaret som gör skillnaden på att vattnet är i eller under badkaret. Den som tycker att vattnet svalnar fort och gärna kliver upp i lagom tid innan kan låta bli att skruva åt ordentligt, för då smygrinner vattnet ut i god tid innan det hunnit bli kallt.

När man ska ’reparera’ under pågående vattenpåfyllnad lärde sig Maria hemligheten med vad den där metallprylen som sticker ner i hålet är till för. Den kallas för propp, fast snarare undersidan av den. Om man trycker upp den underifrån så blir det ännu blötare under badkaret!

Vi spenderade en stund med att fundera på att faktiskt trycka i proppen från ovansidan och när vi väl kom underfund med att det var en bra idé blev det inte längre lika blött att ligga där på golvet och fundera hur man får det att sluta läcka ut vatten.

Därefter blev det blött igen fast orsaken var 8 månader och själaglad. Det sjöng i badkarets metalliska hölje och de båda pojkarna såg väldigt nöjda ut där i vattnet.

I morgon ska vi måla!

//Fredrik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.