Fredrik Gustavsson, Vindeln

Ett frustande i skogen

Hundarna var lite extra ivriga igår och nosade särskilt mycket i ett spår. Nosandet var väldigt intensivt, fast hur jag än räknade så kändes det som om det var tre frustande näsor och inte två. En blick några meter in i skogen gav förklaringen. Det var en älgko som stod där med mulen i vädret och luktade på oss. När hon såg mig och hundarna klev hon iväg med långa kliv. Då först reagerade hundarna på att källan till spåren var nära!

I morse såg Maria älgen på andra sidan älven där den stod och mumsade sly vid älvkanten. Troligtvis samma älg.

Hemma på gården har snön packats ordentligt på vägen och drivorna hur vuxit sedan det senaste snöfallet. Batteriet i traktorn hade laddats ur och när jag väl fick en stund över för att skotta var det bara så det klickade utan att motorn gick runt. Batteriet ska nu vara laddat och en förhoppning är att det blir en stund över för att skrapa vägen lite och köra undan några högar som ett resultat av handskottningen.

I helgen ska här pluggas BE-teori då jag nu bokat tid för mitt prov på onsdag. Inte för att jag köpt en teoribok, men man får kanske lita på sina förvärvade kunskaper på vägen och det övningsprogram jag köpte som för övrigt var väldigt mycket sämre än jag förväntade mig.

En förhoppning för helgen är att vi hinner arbeta lite på vårt bygge och få tvättstugan städad och kanske få dit ett golv i hallen så man kommer till tvättstugan utan att gå på betonggolv.

//Fredrik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.