Fredrik Gustavsson, Vindeln

Plötslig BMW-utvärdering

BMW arkivbildBloggaren föredrar ett annat tyskt bilmärke, men kan påstå att 1-serien är oerhört sportig och säkert fin i andra sammanhang än körning med tungt släp.

Ibland är det roligt att få provköra en häftig liten sportig bil som är oerhört kort, lätt bakhjulsdriven och med 170 hästar under huven. Kanske inte riktigt den bil man ser framför sig när man ska övningsköra med tungt släp.

En sak är säker. Audi A6 och Saab 9-3 är fina bilar.

Dagens övningskörning som kostade minst en förmögenhet var ingen kul upplevelse och jag kan lova att Audin känns ännu bättre efter dagen. Några intressanta observationer vid min körning med BMW:

* Speglarna visade att släpet stod snett åt både vänster och höger, samtidigt! Troligtvis någon form av vidvinkel jag inte fattade. Jag fick öppna dörren och titta ut för att se om jag stod rakt.
* Bakhjulsdriftpå ett isgropigt noliafält jämfört med fyrhjulsdrift bättrade inte på upplevelsen även om anti-spin-funktionen imponerade och fick hjälpa till.
* Den korta hjulbasen gjorde att jag fick helt fel styrning på släpet vid backning.
* En så stor motor i en så liten bil gör att man kan köra på 6:an i stadstrafik och som bybo med kasst lokalsinne som kör vilse fast jag har vägvisare gjorde körningen till en ryckig och trevande upplevelse.

Det hela kan sammanfattas med att problemet nog satt någonstans mellan ratten och ryggstödet… I ett annat sammanhang hade jag nog tyckt att bilen var riktigt fin, men jag har å andra sidan insett hur mycket jag gillar Audin och Saaben.

Något som uppfattades väldigt positivt av mig som elev var att man nu har alko-lås för att kunna starta bilen. Handhavandefel från bloggaren gjorde att det tog 5-6 försök i blåsningen för att blåsa igång bilen. Förhoppningsvis kan det få bilskolestudenter att tänka sig för en och fyra gånger innan man sätter sig i en bil i framtiden påverkad av alkohol.

Inför min uppkörning på fredag fick jag veta att släpet jag skulle hyra var dubbelbokat och att det var min bokning som gick bort. Inte helt kul. Fick helt enkelt boka om uppkörningen och har fortfarande inte fått tag i något släp att hyra. Stressnivån ökade.

//Fredrik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.