Fredrik Gustavsson, Vindeln

Hur man handlar lokalt

I en kommun av Vindelns storlek är det oerhört viktigt att man handlar lokalt.

Under våra första år och innan man bekantat sig med handlare och hur väl det fungerar på en mindre ort styrde vi ofta mot något större samhälle för att göra våra inköp. Man jagade några tior och bortsåg ofta från bensinkostnaden och framför allt tiden det tog med jagandet efter en 50-lapp eller en två hundralappar.

Sedan man skaffade hund och barn blev tiden en ännu viktigare faktor. Den som träffat mig innan den tiden vet att mitt arbete alltid tagit upp en stor del av tiden. Nu försöker man göra allt man gjorde tidigare fast på den minimala tid som blir kvar.

På samma sätt som man kan ’läsa mellan raderna’ i litteraturen och poesin kan man ’handla mellan hyllorna’ på de flesta butiker i Vindeln. Sortimentet är absolut inte på något vis begränsat till vad som finns i hyllorna.

I morgonens tidning gick det att läsa om ett attraktivt erbjudande om takmonterat biltillbehör, i Umeå. Vi fattade beslut om inköp och kan tack vare en lokal handlare köpa till det attraktiva priset utan att behöva lämna samhället. Det är service det!

Mitt arbete sliter på många saker, men mest av allt verkar det slita på mina mobiltelefoner. Jag är inte den som gärna håller mig med det senaste inom mobiltelefonin för att jag är förtjust i att byta telefon. Det är rätt besvärande att flytta inställningar, kontakter och att dessutom lära sig hantera den nya telefonen. Om jag köper den telefon som har så bra hållbarhet som möjligt lyckas den ändå bara hålla i 18 månader. Jag har nog tappat räkningen på hur många telefoner jag handlat, men jag hoppas att en lämplig modell finns som kanske håller i 24 månader! Naturligtvis blir den lokalt inköpt!

Handlarna har nu inrättat ett kort som kallas för ’Vindelkortet’ som börjar säljas från den 1:a april som kommer att kosta 100kr per person. Jag hoppas att andra med mig tänker på att den service vi har inte ska ses som självklar, så tänk gärna på att ge de lokala handlarna en chans när du ska göra dina inköp.

Lite intressant är däremot att jag själv inte har en enda lokal kund ännu, så det är tur att vi har så bra lokala leverantörer av datakommunikation så att man kan sitta på sitt lokalkontor och arbeta globalt!

I morgon ska köpas lokala tjänster!

//Fredrik

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.