Fredrik Gustavsson, Vindeln

Bilen som inte vill vara frisk

Då var det gjort. Bromsklossarna fram var bytta och jag backade ut bilen från verkstaden när det plötsligt brakade till. Så ska inte en Audi låta. En rejäl bit plastkåpa hade lossnat och brutits sönder.

Bilen faller sönder snabbare än man hinner laga den.

Just nu brottas den med:

– Problem med givare, motorstyrningsfel
– Problem med givare, kylfläkten går på högvarv
– Problem med trasig skyddskåpa under motorn
– Problem med trasig bakrutetorkare

Detta är min första bil som jag haft som gått mer än 13 000 mil. Alla tidigare bilar har börjat krångla vid 12 000 mil i sådan omfattning att jag varit tvungen att sälja dem. Listan över bilar som sålts på grund av outgrundliga problem har nu börjat bli lång:

– Renault Laguna -99. Såld på grund av givarfel.
– Saab 900 -96. Såld på grund av trasslande elektronikbox, växellåda, koppling, oljeläckage, ja allt möjligt.
– Saab 9-5 -02 såld på grund av bromsproblem och det faktum att en investering i reparationer ytterligare inte skulle göra saken bättre.

Den kära A4:an såldes tyvärr för att den blivit för liten, men den hade just kommit upp till 12 000-milastrecket.

Min gamla Volvo 240DL -86 var nog egentligen ganska bra. Det största problemet med den bilen var att jag aldrig lyckades låsa alla dörrar samtidigt.

Den gamla Volvo 745:an var egentligen också ganska bra. Rymlig och fin, men oj vad varmt det var när man började ligga på vägarna mycket och inte hade någon AC. Här blev AC ett krav för framtida bilköp. Jag bestämde mig också här för att aldrig mer ha en röd bil efter att ha haft en vaxövning som jag fortfarande har mardrömmar om… Konstigt nog har jag haft två röda bilar som nu är sålda och en röd traktor efter det…

Vårt 80-talspalats till husvagn är ute till försäljning på blocket och Lokus. Intresset har väl bara varit måttligt trots att priset på 20 000kr för en fullt fungerande husvagn kan tyckas helt ok. Hoppas att någon vill ge den ett bra hem. Vi har trivts väldigt bra med den, men är man nu en familj med två vuxna, två barn och två Siberian Husky så är en husvagn av den storleken helt enkelt för liten.

Snart är det dags att dra hem den något nyare husvagnen när de ordinarie campinggästerna börjar anlända. Vi trivs bäst när det är lågsäsong. Det har blivit rätt många husvagnsnätter i år, så vi har nog redan fyllt vår kvot för året när jag arbetat på uppdrag i Norrbotten.

//Fredrik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.