Fredrik Gustavsson, Vindeln

Nära är bäst!

 

Man behöver inte åka långt för att ha det bra. Vi har 5 campingar inom 4 mils radie, så det finns mycket att välja på. 

Vi har varit nyfikna på hur det ser ut på Tallbacken utanför Tvärålund och gjorde slag i saken för att åka dit och titta. Ett väldigt trevligt ställe och vi såg till att hinna med så mycket som möjligt.

Vi fiskade, en oerhört otålig Felix gjorde ett tappert försök med fyraåringens tålamod att meta med det för tillfället tillverkade metspöt. Jag fick den enda fångsten, en aborre på 10 cm som fick återvända till sjön. 

Det gick bra att bada i sjön också, ganska snabbt blev det djupt så barnen fick hålla sig just vid stranden, men det gick bra ändå. Själv hade jag glömt badbyxorna och fick nöja mig med att dra upp byxorna till knäna. 

Det finns en fin lekpark vid Vägverkets rastplats Tallbacken som nyligen (åter) utsetts till Västerbottens bästa rastplats. Den lekplatsen testade barnen ordentligt.

En obligatorisk grillmiddag hann vi också med, även om det var tur att det inte var något mer avancerat än grillkorv. Vi köpte vid ett svagt ögonblick för en 3-4 år sedan en engångsgrill. Den hade nog passerat bäst-före-datum. Jag fick låna lite tändvätska för att få fyr på den och elda bort parafinpappen som bara blev till sot. Korven blev god i alla fall!

Fina promenadstråk fanns i området och det lämpade sig väldigt bra när man har hund med sig. 

Del äldre polarhunden hunden tog igen sig ett slag i skuggan bakom polarvagnen.

Den yngre hade inte riktigt tid att slå sig till ro, han trivdes som vanligt bäst i tryggheten i buren när man inte är ute på skogspromenad förstås. 

En shoppingtur gjordes in till Vännäs där lite mat inhandlades.

Vi kommer defintivt att besöka Tallbacken fler gånger.

//Fredrik

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.