Fredrik Gustavsson, Vindeln

Fullt och sedan tomt

Vår plats på campingen under en tall. Första natten trodde vi det regnat hela natten, men det var bara daggen som droppat ner på taket. Foto: Fredriks mobilkamera.

Vi har testat flera varianter på när man ska besöka Stora Nolia och kommit fram till att om man inte är beroende av att göra fynd tidigt, är det rätt skönt att åka dit sista helgen. Då är säljarna rätt trötta och man blir bara lagomt mycket påhoppad av entusiastiska försäljare med extra mycket energi.

Årets fynd blev bland annat de populära plastliknande tofflorna till de vuxna från ett av nytillskotten av tillverkare. Ett kastspö till den äldre sonen blev ett av de andra fynden. Han berättade för säljaren att han skulle fånga både haj och val med sitt nya kastspö.

På en mässa i Luleå hittade vi en variant på duschmunstycke som ger oss med lite dåligt vattentryck ett upplevt bra vattentryck. Snålheten gjorde att ingen inköptes gjordes då, men vi hittade deras produkter på Nolia.

Det var rätt lätt att ta sig fram på mässan när det var rimligt mycket folk där. Undantaget är ju alltid mattältet där det alltid är trångt.

För att få det mesta ut av mässan tog vi husvagnen med oss till First Camp i Umeå. En fullständigt fullbokad camping dit vi anlände på fredag. Vår plats blev tillgänglig strax före 15 och vi besökte "Gammlia" en stund så barnen fick se några djur. 

Trots att campingen var fullbelagd fungerade det mesta bra. Varmvattnet var slut när man skulle diska på kvällen och toaletterna var bara lagom fräscha, men det får man nog räkna med när det är så mycket folk där. 

På lördagkvällen började gästerna lämna campingen. På söndagen såg det nästan ut som hela området tömdes, men det gick snabbt och smidigt.

Som småbarnsfamilj förundrades vi över att inget öppnar förrän 10, så vi tog oss ett dopp i Nydalasjön innan alla andra kom dit och fick hela stranden för oss själva. Efter 10 besökte vi "Hemmanet" på Nydala och tittade på några trötta djur.

Barnen skötte sig överlag ganska bra, även om hyssfrekvensen för den äldre alltid är på en allt för hög nivå. 

//Fredrik

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.