Fredrik Gustavsson, Vindeln

Att vara småbarnsförälder

…är på många sätt en väldigt krävande syssla. Man vill gärna att barnen ska ha det bra och man gläds med dem när de är glada och man lider med dem när de inte mår bra.

Vi har haft några dagar med sjukdom där John, den lille, varit febrig och inte alls i toppform som han brukar.

Det är väldigt påfrestande att se någon som alltid är glad och sprallig i stället vara förbytt i en gnällig liten som är ledsen för det mesta och inte har någon matlust.

Vad gäller den äldre har vi lärt oss att ta det väldigt försiktigt med vilken mat vi serverar. För varje gång han varit sjuk och ätit något när han haft ont i halsen har ytterligare något dragits från listan över saker han äter. 

Han började minska ner på utbudet mat någon gång strax efter det att han fyllt två år och vi börjar vara nere på väldigt få maträtter han alls äter. Det gäller verkligen att tänka sig noga för vid minsta tecken på ont i halsen.

Vi är tacksamma för att fil faktiskt fungerar och genomgående verkar ha fungerat.

Senaste tilläggen på listan över saker som han inte längre äter är nudlar, smör på macken och mjukbröd (undantaget pinnbröd och scones).

Listan över det han äter börjar nu vara väldigt kort. Potatis, spagetti, fil, milkshake gjord på youghurt och mjölk, våfflor, vissa typer av makaroner, hemmalagade hamburgare, tacos, hårtbröd, scones, pinnbröd, plättar och pannkaka. Till detta kommer några saker han ibland äter i form av ris, fiskpinnar och köttbullar.

Livet som småbarnsförälder kan vara en prövning många dagar i veckan.

Något av det absolut bästa man får uppleva är när barnen går från att ha varit sjuka till att bli friska igen. Fort går det för dem när det väl vänder! Man blir glad i hela sig själv när man får se glädjen återvända och benen springer som vanligt.

//Fredrik  

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.