Fredrik Gustavsson, Vindeln

Nacklåsets oväntade upplösning

Ibland inträffar de mest oväntade bieffekter av en syssla. När jag ikväll skulle beklaga mig angående min låsning i nacken som suttit fast i dryga två veckor och gjort att jag inte kunnat vrida huvudet åt höger särskilt långt, insåg jag att låsningen var borta!

Till alla huskurer för hur man avhjälper en stel nacke kan jag nu infoga vedkapning med motorsåg till listan över möjliga kurer.

Att jag däremot kommer att ha ont i flera andra muskler i morgon är helt uppenbart. Lite träningsvärk i armarna brukar dock inte sitta i särskilt länge, så det känns som ett lätt byte!

//Fredrik

 

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Kicki Axengrip

    Härligt Fredrik att du delar denna erfarenhet med oss andra. Själv brukar jag säga just detta att det som botar är TRÄNING. Precis som det blev för dig. Det kan göra ont men när musklerna blir varma släpper det sakta men säkert. Lite rörelseträning (stretching) på det så är saken biff!

    Jag jobbar som träningsinstruktör och vid ett tillfälle hade jag en låsning i ryggen. Det var svårt för mig att gå och gjorde ont vad jag än tog mig till. Jag träffade en kompis som är sjukgymnast och hon sa att när folk kommer till dem med ryggskott får de smärtstillande och ett par gåstavar i handen. Hakan brukar hänga nere vid knävecken. Men efter en promenad har musklerna mjukat upp sig och det blir bättre.

    Själv skulle jag precis köra ett pass Funktionell Träning (som ledare alltså). Jag tänkte att det får bära eller brista. Antingen blir jag frisk eller så bär de ut mig på bår. Jag blev nästan frisk! Låsningen i ryggen hade minskat och det gjorde inte alls lika ont efteråt. Magic!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.