Fredrik Gustavsson, Vindeln

Kul med aktiviteter i byn

Ikväll var det möte i Hällnäs Samhällsnämnd och vi hade räknat med bara några få deltagare. Det kom oväntat många, vilket är roligt.

Vi informerade det lilla som fanns att säga kring Kärleksuddens camping (rastplats) och har en förhoppning om att få börja göra i ordning området inför nästa sommar så snart som möjligt. Arrendepapper är klara sedan den 1:a juni, men allt har stått och stampat i väntan på att området ska återställas.

I höst ligger några arrangemang på planeringen i Hällnäs:

  • Loppis och Kanelbullens dag den 4:e oktober, Folkets Hus. Info om bordsbokning kommer snart via hemsidan.
  • Den numera traditionella dansen, Folkets Hus
  • Studiecirkel i Hällnäs historia (anmälan till mig vid intresse)
  • Skyltsöndag

Den surströmmingsfest som arrangerades för en tid sedan visade sig vara mycket uppskattad och lockade cirka 80 personer. Att träffas är viktigt för en god sammanhållning mellan folket i byarna.

För att visa på att vi är en handlingskraftig förening efterfrågades förslag på aktiviteter som inte fanns med i planeringen och förslag om grillkväll väcktes. Datum blir den 19:e september klockan 18.00 vid lekplatsen där man tar med egen mat. Kul!

Extra roligt var att på dagens möte få se nya ansikten! Nya bybor hälsades välkomna!

I min nästa blogg ska jag skriva vad jag tycker om dagis i Hällnäs efter ombyggnaden. Det tar en stund att hitta fina ord för mina inte lika fina tankar… 

//Fredrik