Fredrik Gustavsson, Vindeln

Gullfiber, Rockwool, Spiro och en såg

Det finns olika sätt att skaffa sig en retande och rätt frustrerande hosta och kliande på kroppen. Ett sätt är att krypa upp på kallvinden i isoleringen för att montera ventilation. 

Min plan i onsdags var att bli färdig, men dessa planer stoppades av att avståndet mellan skorsten och ventilation blev för litet med de krökar jag hade tillgängliga. Alla rör blev perfekt kapade och allt stämde förutom avståndet till skorstenen.

Nya krökar inköptes för väldigt dyra pengar och nu finns inte längre några bra ursäkter att hålla sig borta.

Monteringen av mineritskivor i pannrummet fortsätter också förhoppningsvis och kanske också dörren in till tvättstugan. 

Mitt i renoveringen och bygget känns det skönt att läsa att vi i Vindeln ska få vägen upprustad. Det kan bli riktigt fint och ett lyft för hela centralorten!

Apropå reparation av vägar så påpekar Felix, den 4-årige sonen, att vägen upp till Hällnäs är trasig och att någon behöver komma och laga den. Svaret att ingen kommer att komma och laga vägen innan han själv får körkort är nog är nog kanske inte så långt från sanningen. 

Strategin att långsamt försöka avfolka byarna genom att stänga byaskolorna kanske gör slitaget på vägarna mindre vilket ju gynnar en annan kassa än den kommunala. Synd bara för vår kommun att de utflyttande knappast väljer centralorten Vindeln utan i stället lämnar för andra kommuner. 

//Fredrik

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.