Fredrik Gustavsson, Vindeln

En tid av förändring

Under de senaste sex åren har jag arbetat på ett företag där jag varit delägare och högst involverad i verksamheten. Under en sådan period samlar man på sig rätt mycket prylar, vilket tydligt avspeglas i hur mycket prylar man har i företagets lokaler.

Vi har de senaste veckorna gjort rejäla rensningar och kastat massor av saker från det stora kontoret nu när jag för återstoden av tiden i bolaget ska sitta i ett avsevärt mycket mindre kontor.

Mitt nya kontor är minst sagt fullt med prylar. Inte särskilt mycket värdefullt, men ändå sladdar, CD-skivor, böcker, pärmar, papper och allt sådant som man inte vill slänga trots att man egentligen inte har plats för det.

Efter nyår är det dags för nya utmaningar då jag går in som anställd i ett annat bolag som etablerar sig i Västerbotten med kontor, till en början, i Vindeln.  Vill ni veta vilket det blir, besök mig då i Vindelngallerian efter nyår och läs på skylten utanför dörren! 🙂

Det jag lärt mig under de år vi haft kontor i Vindeln är att det är väldigt svårt för IT-människor att våga upptäcka hur bra man mår av att bo ute i glesbygden och tordas ta steget att flytta ut i en trevlig by i Vindelns kommun. Därför är det med sorg i själen som jag inser att jag kommer att få ha kontoret i Umeå så snart vi kommit igång med rekryteringen av mer personal.

IT-proffs som söker nya utmaningar bör fundera på att kontakta mig efter nyår för att lära känna ett väldigt spännande bolag där man kan ha kul på jobbet!

//Fredrik

En kommentar

  1. Marita Sundkvist

    Jag tror det finns många IT specialister som vill bo ut på landet. Jag känner några som har lyckats jobba hemma inom IT. Latisar har en egenhet: Dom är självständiga och vill ta egen initiativ. Människor som är följare och trivs med att ta order utan att ifrågasätta är sådana som trivs i en lägenhet i stan. IT boomen skulle innebära att människor kunde bo i fjällen och jobba över Internet sas det. Tyvärr vill fortfarande de flesta firmorna inte tillåta att människor jobbar hemma. Kanske lantisar är mest passat till att vara egenföretagare. Kanske i någon framtidssamhälle kommer firmor…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.