”när jag väl sagt ifrån, så kändes det skönt”

Så säger Margareta Sjögren i Ulricehamn som lämnar (S)ocialdemokraterna till förmån för Kristdemokraterna. Hon lämnar sina politiska uppdrag bl. a fullmäktige i samband med utträdet ur S.

 

FAKTA

I dag fredag lämnade Margareta Sjögren formellt sitt medlemskap i socialdemokraterna. Hon gör det för att istället gå med i kristdemokraterna.
Orsaken är skillnaden i partiernas familjepolitik. Beslutet att byta parti har långsamt växt fram, berättar hon.
– Jag gick med i socialdemokraterna beroende på mitt intresse för sociala frågor. Jag trodde att det partiets politik skulle passa de uppfattningar jag har.
I takt med att hennes engagemang ökade, växte insikten att det inte kändes riktigt rätt att vara med i partiet. Orsaken är familjepolitiken. – Socialdemokraterna verkar ha en inställning som går ut på att alla barn bör vara på dagis. Jag säger inte att det är fel. Men det måste finnas möjlighet att välja andra sätt att ta hand om sina barn. Barn är individer precis som vi vuxna, och det måste man ta hänsyn till.

Tänk att valfrihet inom barnomsorgen även finns eller fanns inom socialdemokraterna. Få se om Per-Erik lever upp till det.

Så Johan Söderling, Sonja Eriksson o ni andra ni kan också göra som Margareta Sjögren. J

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.