Synd om Thomas!

Förre justitieministern Thomas Bodström (S) har fått ytterligare en uppgift. Han blev inkryssad som etta för S i kyrkovalet i Boo församling i Nacka. Och han tar därmed plats i kyrkofullmäktige. Men nu kommer pinsamhet två från herr Bodström. Thomas Bodström säger sig ha blivit inkryssad i kyrkofullmäktige mot sin vilja. Vad synd om honom!!!!

 

Han säger: – Dom garanterade mig att jag inte skulle komma in. Jag stod på tjugonde plats och jag ställde upp med stor tveksamhet. Vi var överens om att jag inte skulle ha tid.

Han hade alltså dyrt o heligt blivit lovad att ”bara” vara ett listnamn och inte komma i fråga på nåt uppdrag. Jag tycker uppriktigt synd om Thomas. Kanske inte för att han blev ikryssad utan för att han inte vet bättre. Jag vill ge honom två råd:

 

  1. Det är beklämmande att företrädare för (s) på den nivån inte vet om att om man ställer upp på en lista så är ingen plats ”säker” för att inte komma ifråga.
  2. Man kan ganska enkelt säga upp sin plats om men inte tänker engagera sig. Eller om man t ex hellre vill vara i rättssalen på huvudförhandlingar.

 

Slutligen säger han: – Jag får ta en diskussion om vad som gäller, om jag ska fullfölja det eller ej. Jag har inte behov av fler engagemang. Det tror jag alla har klart för sig, säger han.

 

Pinsamt igen Thomas!

Etiketter: ,

6 kommentarer

  1. Per-Ola Moström

    Hur var det i EU-valet? Blev ert första namn invald i EU-parlamentet?

    Var det inte en person – en före detta partiledare – som kom in fast han egentligen inte ville det?

    Och hur sur blev inte hon som inte blev invald?

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Per-Ola Moström (2009-10-15 14:07)
    Men nu pratar vi om två olika saker. Alf Svensson kom mycket riktigt in i parlamentet trots han var på plats nummer 9. Men han visste risken att han skulle komma in och övervägde det innan. Han sa också innan valet att om han blev vald så kommer han lyssna på väljarna.

    Att Ella blev besviken är klart o det har hon också gått ut med. Men det jag ifrågasätter hos Herr Bodström att han säger att han blev lovad att inte bli aktuell. Det kan man inte göra med det valsystem vi har. Och särskilt med framtida val då kryssningen blir ännu mer aktuell. Det kräver jag av en man som Bodström att veta.

  3. Kalle himself

    Din skadeglädje och din in kompetensförklaring av Bodström är nästan svår att förstå. Du dömer ju ut hans förståndsgåvor totalt. Hur det nu med Guds ord? sa inte något i stil med ”Dömen icke ty domen är min”.

    Det har du tydligen missat, Hans-Inge. Du är väldigt snabb på att döma ut dina politiska motståndare genom att nära nog idiotförklara dem. Inte helt snyggt, tycker jag.

  4. Hans-Inge Smetana

    Svar till Kalle himself (2009-10-15 16:31)
    Kan säga till dej jag var en som tyckte att det var spännande när Bodström kom in i politiken. Men nu har jag sett ett antal omdömeslösa saker som fått mig på andra tankar. Jag har aldrig idiotförklarar någon. Det är din tolkning. Kommer heller aldrig att göra det. Om du känner mig o lyssnat till debatter så aktar jag mig för att gå till personangrepp men väl till angrepp på sådant som jag tycker är märkligt. Och vissa grundkrav kommer jag att ställa på våra förtroendevalda även fortsättningsvis. Tycker du det är för mycket begärt?

  5. Karl-Gustav Sjöström

    Du har en klar tendens, Hans-Inge, att oblygt briljera över din egen smarthet samtidigt som du pekar på andras dumhet eller brist på din smarta syn på saker och ting. Det passar illa din annars så sympatuiska framtoning.

  6. Hans-Inge Smetana

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2009-10-16 16:05)
    Men Kalle hade du kommenterat om jag påtalat med spetsig skrift någon från den sittande regeringen. Svårt att tro det. Någon illa dold smarthet vet jag inte om jag lyfter fram i texten. Men som jag skrev tidigare så anser jag att man på den nivån ska känna till vårt valsystem. Det behöver man inte varav särskilt smart för.
    Men din annars rätt så omdömesklara bild gör mig fundersam om jag inte i framtiden ska överväga försöka var lite snällare mot S politiker (dom kanske inte tål mer).  Märk orden ”överväga”.
    Men fortfarande kommer jag i alla fall att fortsättningsvis vara väldigt stygg mot S ideologin… Så där kommer jag inte att ändra mig. Trots att du kanske önskar det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.