Kalle funderar. Fortsätt!

Kalle funderar över skillnaden mellan privata aktörer och det offentliga. Tack för det Kalle. Det är när man funderar den kreativa tanken vaknar till liv och man vågar ifrågasätta invanda strukturer. Dina funderingar låter faktiskt nästan kristdemokratiskt. Ja varför ska man få tid snabbare på verkstad än på vårdcentral. Borde enligt min mening vara tvärt om.

 

Vet du varför jag gillar andra initiativ än den kommunen/landstinget själv har. Jo det är just detta att engagemanget ofta blir ett annat. Och tittar vi på de landsting som även har konkurrensutsatta inslag så är köerna betydligt kortare.

 

Det finns en 3 månaders regel att få komma i kontakt med läkare. Hur skulle vi reagera om verkstaden sa: – Nej du kan komma tillbaka i februari då har vi tid. Behövs en attitydförändring inom vården.

 

Kalle funderar:

Är svaret möjligen så enkelt att man på ett av dessa ställen betalar huvuddelen av kostnaden via skatten och på de andra två betalar man hel kostnaden direkt via sin egen plånbok?

 

Jag tror du är en bit på spåret Kalle. Och lägg till engagemanget samt det incitamentet att man som företagare är mån om sina kunder och vårdar kundkontakterna.  Men fortsätt att reflektera ett tag till Kalle så kan vi sen någon kväll prata om vad kristdemokratisk ideologi går ut på.

Etiketter: ,

5 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Jag måste nog återkomma till detta i ett blogginlägg och bl.a. förklara sådana självklara saker som att jag har råd att betala servicen på bilen fullt ut men inte vad t.ex. en enkel blindtarmsoperation kostar. Där behövs skattepengar och så länge folk fuskar med skatten och andra arbetar hårt för att sänka den, får man nog acceptera en viss väntetid.

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2009-11-24 22:31)
    Jo så kan man resonera. Nu ligger vi väldigt risigt till kömässigt i vårt landsting. Och den har ju som bekants styrts av det parti som du gillar under lång tid.

    Så då är det enligt mitt förmenande lite långsökt att skylla på borgerlig politik som du antyder eller har jag fel?

  3. Isak

    Smetana funderar. Genom förändrade organisationsstrukturer
    minimera ledtider och bättre logistik, så skulle man kunna
    effetivisera den operativa politiska byråkratin. Tyvärr så
    får vi då ersätta alla politiker med administratörer, som
    kommer att minimera behovet av politiker. Men vad ska vi då
    ha politikerna till?

  4. kalle

    Till Hans-Inge:
    Du menar väl ändå inte att ivern att sänka skatterna från ”visst” håll inte alls skulle påverka de S-styrda västerbottenslandstinget? Det har väl inga andra pengar än skattepengar att atbeta med, eller hur?

  5. Hans-Inge Smetana

    Svar till kalle (2009-11-25 11:35)
    Om man tittar på den inkomst som finns i landstinget (skatten) så tillsammans med de extra tilldelningar som regeringen gett så har man fått mer pengar än tidigare. Och ändå lyckas man inte. Vart är felet?

    Är det relevant att ändå skylla på regeringen? Regeringen kanske också rår för att det enbart regnar och att vi inte har vit o fin snö.

    Det jag menar är att det är orimligt att skylla allt på regeringen oavsett regering. Men det är lätt att göra det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.