Roligt betala skatt.

Nån inom Socialdemokratiska leden sa för en tid sedan. – Det ska vara roligt att betala skatt.

Ja roligt o roligt kan jag tycka. Visst vore det roligare att ha en större del av detta själv. Men om man nu blir sjuk på nåt sätt eller drabbas av olycka då är det verkligen skönt att slippa betala läkarkostnaderna själv. Detta ska vi vara rädd om i vårt land.

 

Ingen ska tro bara för att jag menar att det även finna andra som kan bedriva god vård än kommunen så vill jag absolut inte att vi ska ställa till det så att det blir som i USA. Nej vi ska ha god skattefinansierad vård men med flera utförare.

 

På tal om detta med roligt att betala skatt. Läs här får ni se hur det går till när man lämnar den socialdemokratiska rörelsens högborg och lever på gamla meriter. Då blir det inte lika roligt att betala skatt helt plötsligt. Var är trovärdigheten.

Etiketter: , ,

39 kommentarer

  1. lf

    Jag skrev för en tid sedan att betala skatt är en av de största solidaritetshandlingar som vi gör i detta samhälle.Tyvärr har de borgliga partierna agerat så att det närmast blivit ett skällsord.Om vi skall behålla välfärden (och det tycks alla vara ense om) så måste vi betala skatt. Den billiga argumentationen att det fuskas för mycket håller inte.Och den hokus-pokusformel som säger att det är billigare och bättre med privat vård håller hellre inte.Det visar gjorda utredningar.Jag har aldrig sagt att det är roligt att betala skatt.Många utnyttjar systemet för att komma undan skatt,så är det

  2. Isak

    Herr Smetana, du har nog missuppfattat det hela. Alliansen
    har under lång tid anklagat socialdemokraterna för att vil-
    ja höja skatterna för höginkomsttagarna. Alliansen har lån-
    at miljarder till att dela ut bland milionärerna, detta är
    både djupt kränkande och oförsvarligt i den kris som vårt
    land och världen befinner sig i. Göran Persson har lämnat
    regeringen och han kan inte göras mer ansvarig än en kris-
    demokrat som åker utomlands och inhandlar skattefri sprit,
    trots att det var KD:s huvudfråga i EU-valet att förbjuda
    införsel.

  3. Isak

    Missuppfattningen gäller om det är finare att slippa skatt
    på det ena eller andra sättet. Om det är syndigt överlåter
    jag åt Gud att bestämma. Men jag har hört att det är få
    rika som blir insläppta genom pärleporten.

  4. lf

    Jag har aldrig talat med dig tidigare,men jag förstår att kommentaren var till en annan.
    Men du Smetana vad tycker du om svinuppfödarskandalen?

  5. BGW

    Hej ! Ja det var detta jag menade när jag tyckte att jag som kristen inte kan rösta på KD. ”Roligt att betala skatt”, ja det ska gälla för alla utom de med höga inkomster. För dem är det viktigt med stora skattesänkningar. Många har fått tiotals miljoner lägre skatt, många i riksdagen flera miljoner, allt på bekostnad av sjuka och arbetslösa som man ska slå på. ”ta från de fattiga och ge till de rika”. Ju fler vi kan få som ställs utan all ersättning, desto mer kan vi sänka skatten för de som tjänar många miljoner/år. Snacka om att tappa ideologin. Ingen riktig kristen kan rösta på KD, tyvärr!

  6. Isak

    Vet inte om jag tyckt att det har varit roligt att betala
    skatt i mitt liv. Men på något sätt så har jag känt en viss stolthet, när jag har sett vad vi har åstadkommit med
    våra gemensamma ansträngningar. Jag kan nu på ålderns höst
    inte känna mig trygg för dom investeringar som jag under mitt liv har gjort genom att betala mina skatter och avgif-
    ter. Tyvärr så har min oro ökat under senare år på att man
    kan hamna på undantag. Kommer ihåg mina morföräldrars räd-
    sla och skräck för att hamna på fattighuset. Vet inte om
    Herr Smetana kan lova att det inte så skall bli.

  7. Isak

    Bäste Herr Smetana, du unviker mina frågor. Inför förra
    valet så lovade KD att sänka bensinskatten, och det blev
    tvärtom. KD med Maria Larsson i spetsen lovade egna in-
    gångar på sjukhusen för oss multisjuka där vi med guld-
    kort skulle kunna få bättre tillgänlighet. I stället så
    har det blivit tvärtom. Jag skulle kunna räkna upp många
    fler, som ni har lovat och svikit. Jag har efter nio
    stroker, hjärtsvikt, astma och ett antal andra diagnoser
    bestämt att jag skall överleva er alla, och kunna bevisa
    att livet är mycket mer värt än att bara leva. Med ordet
    så ska det bli möjligt.

  8. Hans-Inge Smetana

    Svar till Isak (2009-11-29 19:50)
    Om den nuvarande regeringen får fortsätta regera på den inslagna vägen att vända oss från bidragsberoende till arbetslinjen. Men också det som görs för dem som inte kan jobba. Så är jag övertygad om att du kan glömma fattighuset.

    Men om det istället blir den rödgröna röran som ska leda landet då är jag mycket orlig hur allt som utlovats ska betalas. Bidrag hit o dit utan intäkt går bara åt ett håll. Då blir det bäste Isak fattighuset inte bara för dej utan även för mig. Men då kan vi ju prata politik där 🙂

  9. Hans-Inge Smetana

    Svar till lf (2009-11-28 19:41)
    Jo så var det. Kommentaren var tänkt till annan. För snabb på knapparna ibland. När det gäller svinuppfödarskandalen har jag skrivít hur jag ser på den i ett blogginlägg.

  10. Hans-Inge Smetana

    Svar till BGW (2009-11-29 18:09)
    När det gäller skattesänkningarna så ska du titta i din egen plånbok. Visst har du fått skattesänkningar om du har inkomst av arbete. Så inte är det enbart de rika som fått skattesänkningar. Sen tog jag Sossarna främste person som exempel och visar att jag tycker det är fel. Därav måste man förstå att jag inte gillar de som smiter från sitt ansvar.

    Vi ska ha en gemensam välfärd och den ska vara skattefinansierad som idag. Jag är ingen förespråkare att ta från de fattiga och ge till de rika. Det finns INGEN i vårt parti som står för detta. Då har den inte läst vår grundideologi. Och det frågar jag om du gjort. För då hade du inte skrivit som du skriver.
    Utmanar dej. Du säger att vill rösta utifrån de kristna värderingarna. Då vill jag att du visar någon partibok som stämmer bättre utifrån dina önskemål. Jag vet att om du tar detta på allvar så finns det bara ett alternativ i svensk politik idag. Behöver jag nämna vilket?

  11. Isak

    Om du slutar med ditt mantra, så kanske vi kan börja dis-
    kutera politik. Annars så kommer jag att avkräva dig exakt
    vad du köpte när du åkte bil på skattebetalarnas pengar och
    köpte skattefri sprit i Tyskland. Sen vad du gjorde med
    dom alkoholhaltiga dryckerna, det skiter jag fullkomligt i.
    Att Mao Tse Tung ansåg att de som inte arbetade, inte
    hellre skulle äta, det ser jag som en parentes i historien
    Men kom inte och säg att jag är kommunist för att jag krä-
    ver rättvisa i en för övrigt orättvis värld.Kan du Smetana
    lova att den ska bli rättvisare.

  12. Hans-Inge Smetana

    Svar till Isak (2009-11-29 22:44)
    Jo både Göran Hägglund o Maria Larsson har lagt många reformer men vad hjälper det om dina gelikar regerar i landstingen med bristande kompetens och med stora underskott som följd.
    Ta köera inom vården t ex. Är nu ett stort fokus på det därför att regeringen har gett ett incitament att hålla ner köerna med pengar som lockbete. Men i Norrland är vi bäst på att ha budgetunderskott i landstingen men vi är sämst när det rankas andra saker som köer etc. Förklara? Jag vet svaret. Det kanske också är regeringens fel. Skärpning!

  13. Isak

    Bäste Herr Smetina. Om Herr Hägglund och Fru Larsson åker
    Sverige runt och presenterar sina reformer. Hur ska jag då kunna lita på vad dom säger. För det första så är det inte mina gelikar som bestämmer. För det andra så kan varken du
    och din regering lova något som inte gäller. Det är fak-tiskt kriminellt att göra på det viset. Åtminstonde skulle
    det vara det om man köper en vara, som inte håller vad som
    säljaren har lovat. Tyvärr Herr Smetana så ljuger polit-
    ikerna värre än en häst travar. Så Herr Smetana hur var det
    med spriten,champagnen och vinet i Tyskland.

  14. BGW

    Jag måste inom några år genomgå en njurtransplantation, och den nuvarande regeringen tycker då att jag inte längre har något människovärde, för det har bara de rika och friska. Man genomför den ena försämringen efter den andra, alla rikatde mot sjuka och arbetslösa. Socialbidragen ökade under 3dje kvartalet med 20% i riket, och många kommuner så ökade det med 30% , samtidigt som de friska och rika fått enorma skattesänkningar. Det är väl ett solklart bevis på att regeringen enbart jobbar efter tesen ”ta från de fattiga och ge till de rika”.

  15. Hans-Inge Smetana

    Svar till Isak (2009-11-30 01:37)
    Ljuger får stå för dej. Om man belägger människor med att de ljuger bara för att de inte tycker som en själv säger mer om den personen än annat.

    Känns som att vi har talat om detta ett antal gånger tidigare men vissa har visst väldigt svårt att förstå. Några alkoholhaltiga drycker har jag INTE köpt när vi var i Tyskland (sagt det till dej för tredje gången åtminstone) orsaken är att jag nyttjar inga sådana.
    Det måste till en attitydförändring i dina kommentarer annars ha jag svarat på den sista av dina kommenterar i och med denna.

  16. Hans-Inge Smetana

    Svar till BGW (2009-11-30 16:47)
    INGEN från regering kommer anse att ditt människovärde är sämre för att du drabbas av sjukdom. Däremot arbetar regeringen hårt för att förändra attityden till arbete och att bidragsfusket har varit stort vet vi också. Det är synd att när skutan ska vändas är det några av vågorna som drabbas. Alltså en del av människorna som hamnar i kläm och det är inte bra. Men vi måste också se på vad som gjorts för att möte detta. Det är inte rättvist att bara se en del av problematiken.

  17. BGW

    Några som kommer i kläm ? Ja det är alla som är obotligt sjuka. Du tycker att det är rimligt att sänka skatten med tiotals miljoner/ år för riktigt rika, medan alla sjuka ”är de som kommer i kläm”. Då är det inte några bara som kommer i kläm, utan alla med livslånga svåra sjukdomar. Man har ju gjort en medveten satsning på att införa en modern form av en ättestupa, och att du som kristen är stolt över det är ju upprörande. Det finns ingen som helst anledning till stora skattesänkningar för redan rika personer. Sen att du försvarar det är ju patetiskt. Rik och frisk – rösta på KD, sjuk -låt bli

  18. Dan Oskarsson

    Hej Hans-Inge. Surfar runt och kollar lite hur debatten går på högerregeringens bloggsidor. Ett visst tryck på din sida ser jag. Har läst kommentarerna i denna blogg. Det som inte stämmer är i mitt tycke att människovärdet och synen på människan har förändrats med nuvarande högerregering. Arbetslinjen kan ju låta vacker men den utelämnar ganska många människor. Pensionärer, sjuka och arbetslösa som exempel. Skattesänkningar för den allt färre arbetande befolkningen? Där måste hela bilden klargöras, ex. en ny semesterlag klubbades förra veckan igenom i riksdagen som är direkt löntagarfientlig.

  19. Isak

    Bäste Herr Smetana, brutna vallöften är svarta lögner, att
    sen politikerna använder vita lögner för att förklara sina
    tillkortakomanden är en ännu större skam. Jag har hört
    många förklaringar om bensinskatten, har du Smetana några
    bättre? Efter din resa till Tyskland, så skulle din polit-
    iska karriär vara all om du skulle tillstå det alla andra
    svenskar gör som har ”ärenden” söderut. Men så illa vill
    jag dig inte. Hoppas efter den här debatten att det är fler som tycker det är häftigt att betala skatt i Sverige.

  20. BGW

    ”Att se bara en del av problematiken” ? Ja ingen regering har någonsin skapat så stora klyftor och sådana motsättningar tidigare. Man är kallt cyniska och hoppas att många svårt sjuka inte ska orka längre. Det ENDA denna regering gjort är en kraftig förflyttning av pengar från fattiga till rika. Alla oberoende utredningar säger samma sak här. Ska man prata kristen tro så är Maud Olofsson den enda som lever efter något av Guds bud. ”Du ska inga andra gudar ha jämte mig” , men tragiskt nog så tycker hon att det är hon själv som är Guden. Hon är en väldigt kallsinnig person, typisk för regeringen

  21. Hans-Inge Smetana

    Svar till Dan Oskarsson (2009-11-30 18:49)
    Hej Dan. Äntligen en som vågar säga vem man är o dessutom med bild. Det borgar för en bra diskussion. När det gäller synen på människan är inte hela regeringen på exakt samma linje. Som du vet så är vi 4 partier med olika bevekelsegrunder för ideologi.
    Jag kan bara svara för vår grundsyn på människan och det är just därför jag är Kristdemokrat och dessutom stolt över att vara det. Vår människosyn bygger inte bara på människans lika värde. Utan människans unika värde. Det är viss skillnad. Det innebär att man har ett unikt värde även om man är sjuk eller utan jobb. De senaste skattesänkningarna har vi som Kristdemokrater ifrågasatt då vi ansett att vi behöver pengar till annat men inte fått gehör för detta i samarbetet. Mycket är gjort för de som är sjuka och utan jobb men det återstår en del att göra. Och min kunskap gör gällande att det kommer mera.

  22. Hans-Inge Smetana

    Svar till Dan Oskarsson (2009-11-30 18:49)
    Om man tar den sista satsningen på pensionärer är inte säkert det blivit om inte vi Kristdemokrater drivit detta hårt i förhandlingen och också fått gehör. Nu kan man tycka att det borde ha varit mer. Det tycker jag också. Men problemet är att det är ett stort kollektiv och liten del gör mycket totalt.

    Som referens kan nämnas att Göran Persson hållit på i denna fråga i 10 år utan att komma framåt. Då var man tyst från t ex PRO. Var man nöjd då? S gav inget och Alliansregeringen har gett en del om kommer att ge mer till pensionärerna framöver. Det är de värda som byggt upp det vi nu har i samhället.

  23. Dan Oskarsson

    Hej igen. ”Låt barnen komma till mig” står det i en bok. I samma bok delade Jesus med sig av brödet, inte till de som redan hade ett överflöd av bröd, utan till de behövande. I det Nya sverige, i det testamente som kristdemokraterna nu skriver, tas en stor del av brödet tillbaka från barn, gamla och sjuka för att omfördelas till de som redan har ett överflöd. Det räcker inte att säga tre gånger innan tuppen gal att det är moderaterna som vill åt de 30 silverpengarna. Tiden fram till 19 sep är kristdemokraternas Golgatavandring. Bär inte korset åt moderaterna. Dan

  24. Hans-Inge Smetana

    Svar till Dan Oskarsson (2009-12-02 01:40)
    Håll dig till politiken. Dina liknelser får stå för dej. Någons kors bär jag inte och inte går jag heller på någon golgatavandring. Det är det en annan som gjort. Det är tillräckligt.
    Du påstår att KD inte står på barn sida. Vilket parti menar du då gör det? Vilket parti har reformer genomförda som går barnens ärenden? Du bör nog läsa på ett o annat vad vi Kristdemokrater har drivit på alla nivåer under många år innan du uttalar dej. Sen kan du tycka vad du vill men håll dej till fakta.
    Det är just för gammal o barn som vi driver många frågor. Det är t o m avhandlingar på det (helt opartiska) som kommit till den slutsatsen. Kristdemokraterna bidrar inte till att ta från de fattiga. Läs på lite då kan vi sen ha en seriös diskussion.

  25. Isak

    Herr Smetana och KD pratar vitt och brett, men det är ändå
    Moderaterna som bestämmer. Centern hjälpte er in i riks-
    dagen en gång i tiden. Men nu har centern fullt upp med sig själva. Vem ska nu hjälpa er, kan man tänka sig att
    KD och SD valsamverkar. Har hört att SD skall satsa på
    frågor som ligger nära KD. Slutligen Herr Smetana har inte
    fått svar på frågorna om era brutna vallöften. Och kommer
    dom tillbaka nästa år.

  26. Dan Oskarsson

    Fakta är enligt er allians, att med kristdemokraternas nu förda familjepolitik fördelas det gemensamma samhällets resurser på ett tydligare sätt om till de som har ett arbete. Till de som redan har. Konsekvenserna blir som i min liknelse. Arbetslösa försörjer också familjer, dvs barn. Varför ska barnen till arbetslösa efter 2006 ha mindre bröd på bordet än den förra regeringens arbetslösa barn? Du får ha vilka skäl som helst till denna orättvisa, konsekvensen är ändå enligt ovanstående exempel. Dåligt påläst? Vi är många som lever i regeringens verklighet. Vad är det vi inte förstår?

  27. Hans-Inge Smetana

    Svar till Dan Oskarsson (2009-12-02 22:18)
    Man kan vrida o vända på saker o ting och det är absolut inte roligt för de som drabbas av arbetslöshet. Vi är just (och detta är väl inte regeringens fel vad jag kan förstå, kan vi vara överens om det?) i en av sällan skådat slag lågkonjunktur. Vi var väldigt nära en härdsmälta av världsekonomin. Trots detta har regeringen kunnat tillföra ett antal reformer. Vi har arbetslöshet idag ja och den ökar pga. lågkonjunkturen.(hade den gjort oavsett regering) Men det är just vad man gör av det hela som regering som ger effekter. Vi vet enligt oberoende institut att Sverige har klarat sig bättre genom lågkonjunkturen än många länder. Är det inte regeringens förtjänt? Eller har den bara skyldigheter? Sen finns det mer att göra i arbetslinjens tecken. Men det kostar att vända trender från bidrag till arbete.

  28. Hans-Inge Smetana

    Svar till Isak (2009-12-02 20:17)
    Nej inget valsamarbete med dem som inte har en sund människosyn. KD menar att människan har ett unikt värde. SD menar att vissa är värd nåt. Huuvva för att samarbeta med sånt.
    När det gäller vallöften så gick vi till val på ett antal frågor. Vi har inte fått gehör för alla. Men 93% av dem är på gång eller genomförda. Det tycker jag inte är så dåligt. Skriver om detta i ett blogginlägg senare då det inte ryms så mycket i denna ruta.

  29. Dan Oskarsson

    Konjunkturen drabbar alla regeringar oavsett partifärg, det är vi överens om. Alliansens politik och valframgång byggde till stor del på högkonjuktur med endast ett fåtal i utanförskap. T.o.m. kristdemokraterna skulle kunna styra det här landet hjälpligt i högkonjuktur. Det intressanta är ledarskapet med värderingar i motgång och i lågkonjuktur, det är då regeringar prövas. Det intressanta i er politik är inte på vilket sätt ni värderar den arbetande delen av befolkningen utan den allt större delen som lever i utanförskap. Försöker inte påverka dig, endast de som läser din blogg.

  30. Hans-Inge Smetana

    Svar till Dan Oskarsson (2009-12-03 08:47)
    Då är vi överens om att regeringer prövas i motgång. Så har den nuvarande regeringen också gjort. Men det är just hur den lyckats som vi inte är överens om. Jag anser fortfarande att den lyckats bra fast det finns mer att göra. Till och med riktigt bra på visa områden där man hunnit väldigt långt i sina reformer mot ett mer valfritt och arbetande samhälle och från bidragsberoendet. Självklart ska det och till reformer och en del är redan gjort för de som är arbetslösa och sjuka.

  31. BGW

    ”Självklart ska det och till reformer och en del är redan gjort för de som är arbetslösa och sjuka.” Citat från dig H-I. Ja man har t ex sett till att 50000 människor står utan någon som helst ersättning fr o m 1 januari 2010. Jag tror säkert att folk som haft stroke, hjärtinfarkt, har reumatism, njursjukdomar mm mm genast blir friska när man får 0 kr/ mån. Vilken mirakelkur ! Borde inte regeringen få nobelpriset i medicin ? Ta bort all ersättning så har vi genast botat all sjukdom, är det inte fantastiskt !!! Nej allvarligt talat så visar regeringen ett enormt förakt för alla som drabbats….

  32. Dan Oskarsson

    Det är inte regeringens eller dina fina ord som direkt trampar på de svaga i samhället. Indirekt sårar säkert orden nog dagens utsatta människor. Det är framförallt konsekvenserna av de verkställda besluten som trampar på barn, sjuka och gamla.

  33. Hans-Inge Smetana

    Svar till Dan Oskarsson (2009-12-04 08:50)
    Just konsekvensen återkommer jag om i en blogg. Man fattar ju beslut för att få till stånd någonting. Och utifrån det får man ett antal konsekvenser helt riktigt.

    Självklart är det inte roligt för dem som hamnar ”mellan stolarna” i samhället. Men det är här åsikterna går isär. Hur mycket beror på fattade beslut i regeringen och hur mycket beror på utförarens regelverk. Alla partier var överens nåt måste göras åt sjukförsäkringen o som sagts tidigare händer det en del när man ska vända en atlantångare.

  34. Dan Oskarsson

    Konsekvenserna för gamla, sjuka och arbetslösa är kända Hans-Inge. Du behöver inte paketera om det med andra ord. Det är resultatet som räknas, inte fina formuleringar. Jag förstår att sverige med denna regering är svår att styra, precis som den atlantångare du beskriver. 2010 kan vi använda ett bättre färdmedel än 1912 års kända sjunkande skepp. Isberget kan vi allas se, synd att så många ska få lida.

  35. Jan-Erik

    Självklart är det inte roligt för dem som hamnar ”mellan stolarna” i samhället” säger du. Inte roligt? Det är en katastrof för dom som drabbas och du ser det som så att visst- det är inte roligt, men-. Kristdemokraterna växte fram ur frikyrkorörelsen en gång i tiden.Av den ideologin finns knappast nånting kvar och att tragedier viftas bort med ”inte roligt”.

  36. Hans-Inge Smetana

    Svar till Jan-Erik (2011-01-10 16:28)
    Nu ska du hålla dej till det jag skriver och inte det du tror jag skriver. Jag beklagar för de som drabbas. Vad mer kan jag göra. Men något måste göras och det ansåg alla partier. Men när det sedan skulle göras nåt så backar en sida från verkstan.
    Kristdemokraterna är ett parti som står på kristdemokratiska värderingar som burits av frikyrkorörelsen så väl som samhället i övrigt under lång tid så det är inga nya påfund. Och jag som känner rörelsen rätt väl och jobbar med människorna dagligen vill påstå att det är exakt samma bevekelsegrund nu som alltid

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.