God fortsättning.

Som ni ser så är jag inte ute på bloggen lika ofta nu. Har hemma barnen med familjer från både Norge o Danmark och vi har fullt upp med att umgås o äta gott mellan alla trevliga samtal och diskussioner om allt ifrån tidig barndom till sen ålderdom.

 

I dag dristade vi oss att ta en längre promenad min fru o jag för att låta maten sjunka ner lite extra. Och även en bilburen man som jag måste erkänna att det var skönt.

 

Har tacksamt konstaterat att det är väldigt roligt att tillsammans med familjen umgås under helgerna och önskade att alla skulle få uppleva detta. Men vi vet också att under julen är det många barn som har det svårt. Bris har extrainkalla personal under helgerna och många barn berättar de mest tragiska situationer.

 

Själv har jag ordförandejour för vår kommun inom det sociala området denna och nästa vecka.  Vi har avtal med socialjouren i Umeå och det fungerar mycket bra. Det som man ofta hör att socialen gör då ingenting.. Köper jag absolut inte.

 

När man har insyn i arbetet så måste jag dementera denna fras å det bestämdaste. Man gör ett mycket bra arbete. Men man är styrd av lagar o paragrafer och omgärdad med sträng sekretess så därför vet man inte som medborgare mycket om arbetet. Och så ska det ju också vara. Men jag ber dej ta kontakt med socialsekreterare för att mer generellt se hur man jobbar innan du för vidare frasen om att socialen ingenting gör.

 

Vill önska dej god fortsättning på helgerna och jag önskar att du kan ge dina barn vita dagar framöver. Den investeringen kommer du inte att ångra.

3 kommentarer

  1. Monica Wahlström

    Tack Hans-Inge! Kul att läsa. Vi ska göra allt vi kan för att bibehålla den nuvarande kvaliteten, och höja den!

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Monica Wahlström (2010-01-10 18:56)
    Jo vi måsta alla hjälpas åt att tvätta bort frasen om Soc. som inget gör. Hör den alldeles för ofta.Ni gör ju ett mycket bra arbete och det ska också allmänheten få veta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.