Reservation

Som ni vet så sa majoriteten nej till att införa LOV:en på senaste nämnden. Det var väl inte så oväntat men ändå blir man besviken. Anser att politikernas roll är att se till att det finns ett intressant utbud i vår kommun så medborgarna får välja. Men det vågar inte majoriteten.

 

Pratade med en kollega i Sollentuna och där har man fått 23 olika utförare i hemtjänsten. Det är inte den största delen stora företag utan små enmansföretag, kooperativ, föreningsägda etc. Det är nästan så man får en tår i ögat när man tänker på vilket intressant utbud man tillhandahåller. Klipper in vår reservation som vi lämnat in idag:

 

Reservation

Vi  reserverar oss mot det fattade beslutet att inte utreda och införa Lagen Om Valfrihet.

Vi anser att Vård och omsorgsnämndens majoritet med dagens fattade beslut förvägrar Vännäsborna den valfrihet som införande av LOV:en innebär. Inte nog med det så bidrar majoriteten till en stagnation av utvecklingen i vår kommun. Vi anser att Vännäs kommun behöver fler företagare inom den mjuka sektorn. Sådana företag skulle bidra till en breddad arbetsmarknad och en möjlig positivare löneutveckling för den ofta kvinnodominerade sektorn. Dessutom stimulerar konkurrensutsättning en utveckling den kommunala verksamheten och ger oss en möjlighet till en ökad effektivitet, förbättrad kvalité och en god hushållning av skattemedel.

Allt detta förvägras vi med dagens beslut och vi reserverar oss till förmån för eget förslag.

 

Hans-Inge Smetana (kd)

Ingmarie Lindqvist (c)

Gunilla Forsgren (c)

Elin Lundgren (m)

Anna-Britt Lindberg (c)

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. Sonja Eriksson

    Det skulle vara intressant att veta vilka som jobbar i dessa små enmansföretag. Jag tror att det är kvinnor som jobbar deltid. Är det sådan arbetsmarknad vi vill ha? Fler deltidsarbetande kvinnor. Inte jag ialla fall men antagligen KD. För mig blir det ytterligare ett argument till att vi inte skall införa LOV. Jag hänvisar i övrigt till min blogg om varför vi i majoriteten inte vill införa LOV.

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Sonja Eriksson (2010-02-01 16:19)
    Jag ser inga problem i att personer vill ta mer makt över sitt arbete och antingen jobba heltid eller deltid. Men om man blir tvingad till nåt är det fel du vet också att vi i vår kommun gick ut för några år sedan och erbjöd alla heltid. Från S sida så var det så många som ansågs inte fått den möjligheten. Av en stor grej blev det nästan inget. Tror inte ens det var en handfull personer inom vår kommun som accepterade erbjudandet. Jag ser hellre fördelar än hot att personerna själv ska få välja hur man vill ha det. Varken jag eller du Sonja ska välja till folk utan jag anser att vår uppgift är att tillhandahålla valmöjligheten. Och det är just här som majoriteten sviker sin uppgift till medborgarna. Sånt som in te är bra är självsanerande men ni vågar ju inte ens prova.

  3. Barbro Johansson

    Är Folkpartiet av annan åsikt än övriga Allianspartier??
    Hur som helst är det alldeles förträffligt med reservation, hoppas att S&V så småningom inser att valfrihet är bra för kommunmedborgarna. Och en stjärna i kanten för politiker som vågar vara vidsynt/klarsynt.

  4. Hans-Inge Smetana

    Svar till Barbro Johansson (2010-02-02 11:20)
    Oppositionen både Kd, C, M samt Fp är enig att vi vill införa LOV:en. Men vår kamrat från Fp Arnold var sjuk så därför är det tre centerpartister som undertecknat. Alltså en centerpartist ersatte folkpartisten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.