Vilket blod är mest naturligt?

Vad håller på att hända? Konstaterar i gårdagens tidning att det inte blir en utställning av bilder från ett slakteri. Bilderna skulle uppväcka känslor och kanske obehag hos dem som ser dem. Hur är vårt förhållningssätt till djuren. Jo vi är satta över djuren men även satta att behandla dem väl.

 

Visst slakteribilder av djur kan vara ganska otrevliga.  Men det är dock djur och vi är satta över djuren.

Håller djuren på få en alldeles fel position i vårt samhälle. Djurrättsaktivister gör gällande att djuren i vissa fall är överställd människan. Tänker på de bilder som visas i alla tv-program o filmer hur människor far illa. En del filmer visar hur människor skjuts och det sprutar blod åt alla håll. Detta är vi van och regerar inte över.

 

För mig vore det mer naturligt att titta på några bilder från ett slakteri än att se all det kringstänkta blodet från tv-rutan.

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Lennart Vilhelmsson

    Håller helt och hållet med dig. Fast själv har jag svårt för blod, vilken källa det än kommer ifrån. Blir illamående bara vid åsynen.

    En fråga, ”off topic”… Du kör en Saab 95 som bruksbil, är inte den en veteran den också? Eller är det en Saab 9-5 du menar?

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Lennart Vilhelmsson (2010-02-03 09:35)
    Hej Lennart. Håller med i blodpratat det är inte så trevligt nåt av det. Men ett är naturligare än det andra.
    Ang Saab så hade jag varit glad om det varit en 95 utan det är som du skriver en 9-5.
    Lycka till med tvätteriet.

  3. Lennart Vilhelmsson

    @Lucas

    Hörde vid ett tillfälle en intervju efter en vegan-attack mot ett labb, där det ”befriat” ett antal kaniner. Reportern hade frågat en känd vegan ”om det skulle kommit till det, skulle t ex en väktare kunnat dödas för att de skulle uppnå sitt mål?” Svaret från denna vegan var ett tveklöst ”ja”. Behöver du mer belägg än så?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.