5 miljarder

Äntligen!

Så är det klart och officiellt. Sveriges pensionärer får nu skattesänkningar. Då vi drivit denna fråga sedan första steget i skattesänkningen så känns det verkligen bra att det nu är verklighet.

 

Reformen innebär en skattesänkning om totalt 5 miljarder kronor som kommer alla pensionärer till del.

 

Skattelättnaden gäller för alla dem som vid beskattningsårets ingång har fyllt 65 år och betalar skatt. Skattesänkningen föreslås gälla från den 1 januari 2011. Med tidigare skattelättnader har alliansregeringen härmed sänkt skatterna för pensionärer med ca 10,5 miljarder kronor sedan 2006.

 

Förslaget innebär för en ensamstående pensionär med full garantipension, född 1937 eller tidigare, en skattesänkning på ca 1 200-1 400 kronor per år beroende på kommunalskattenivå. För en pensionär med 150 000 kronor i inkomst innebär förslaget en skattesänkning på ca 2 400-2 800 kronor per år beroende på kommunalskattenivå.

 

Tillsammans med de två tidigare skattesänkningarna innebär detta för en ensamstående pensionär med full garantipension, född 1937 eller tidigare, en sammanlagd skattesänkning på ca 4 500-5 400 kronor per år, beroende på kommunalskattenivå. För en pensionär med 150 000 kronor i inkomst innebär den samlade skattelättnaden ca 4 900-5 800 kronor per år beroende på kommunalskattenivå.

 

Grattis alla pensionärer!

Etiketter: , , ,

5 kommentarer

  1. Lena Strömberg

    Tänk att ni inom alliansen ska ha så svårt för att fatta! En pensionär har inget som helst intresse att få någon hundralapp sänkt skatt på sin uppskjutna lön.

    Nej, vad pensionärer är upprörda över är själva idén att vissa männsikor (läs pensionärer, arbetslösa och sjuka) ska beläggas med en annan skattesats än de som har ett arbete.

    Sådana idér hör inte hemma i landet Sverige.

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Lena Strömberg (2010-03-27 16:34)
    Missunnar du pensionärerna mer pengar i plånboken? Visst är det för pengar i plånboken och inte procentsatser hit eller dit eller några principer som pensionärerna köper sin mjölk eller betalar sin hyra för. Eller har jag missat nåt?
    Sen tar du upp att arbetslösa, sjukskrivna etc har andra skattesatser. Visst måste det ligga lite sakfel i dessa påståenden. Jag är fortsatt stolt över att penionärerna får mer i plånboken.

  3. Bo-Gunnar Wikström

    Allvarlit talat Hans-Inge : Ska inte alla beskattas på samma sätt ? Och för att de äldre får några hundralappar mer i månaden , så kommer avgifter att höjas för boenden mm mm. Dessutom så har vi knappt råd att ha folk som tar hand om de äldre på våra boenden. Ett fåtal personer ska jobba och försöka hinna med alla gamla. En omöjlig uppgift. Så ”tack vare” alla skattesänkningar så får de äldre i stort sett aldrig komma ut, de som måste ligga har ingen som kan vända dem = liggsår, många äldre får gå till sängs för natten redan vid 17-tiden… Jag förstår att du är stolt…..

  4. Bo-Gunnar Wikström

    Jag kan också tillägga att skatterna går till vår välfärd, för det tycks du inte ha en aning om. Hela vårat välfärdssamhälle är snart helt borta , men vad gör det . skattesänkningar är det enda som finns, det är nästan som en religion. Självklart har Lena Strömberg rätt. Iden att beskatta folk olika är helt sjuk, men du är ju bevisligen stolt att kunna slå på de svagaste och tycker att det är självklart att de ska ha högst skatt. Det är tragiskt ! Vakna upp ! Inse att det finns andra värderingar än skattesänkningar ! Du kan ju slå upp ordet ”solidaritet” för det är nog ett ord du aldrig hört..

  5. Bo-Gunnar Wikström

    ”Grattis alla pensionärer”… Ja verkligen, men borde ni inte avstå denna sänkning ( 100 kr mån ) och skänka dessa pengar till Fredrik Reinfeldt, Göran Hägglund m fl eftersom dessa ”fattiglappar” bara fått sin skatt sänkt med 40000-70000/år. Allvarligt talat min bäste Hans-Inge : Hur kan du försvara stora skattesänkningar till folk som redan har hur mycket som helst? Borde inte de största lättnaderna tillfalla de som har det sämst och vid en viss hög nivå ska man inte ha någon sänkning alls. Hur kan du försvara enorma skattesänkningar till redan enormt rika mångmiljonärer ???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.